Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

PANKOBİRLİK ve ‘Suriyeli Yokuşu’!

PANKOBİRLİK ve ‘Suriyeli Yokuşu’!

Yeni bir haftanın ilk gününden herkese merhaba. Sevgili okurlarım, Konya bu haftaya birbirinden bağımsız çok sayıda gelişmeyle başlıyor. Hal böyle olunca da bugün köşemde sizlere Konya gündemine dair kısa kısa bazı notları aktaracağım.
 
Çünkü hangi konuyu yazsam, diğerini yazmadığım için haksızlık olacaktı. Ben de böyle bir yol buldum.
 
O zaman Bismillah diyerek yeni haftamıza başlayalım. Herkese şimdiden, hayırlı ve bol kazançlar, afiyet ve mutluluklar diliyorum.
 
BEKLEDİĞİMİZ GİBİ OLDU ERTELEME GELDİ
 
Hafta içinde PANKOBİRLİK seçimleriyle alakalı olarak kaleme aldığım yazıyla ilgili olarak olumlu, olumsuz çok sayıda dönüş aldım. Yazılarımı okuyup beni yalnız bırakmayan sevgili okurlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Sizler olmasanız, burada söylediklerimizin hiçbir anlamı olmuyor. O yüzden bundan sonra da desteklerinizi ve bilgi paylaşımlarınızı hassaten bekliyorum…
 
Geçen yazımda, özellikle tarımla uğraşanların merakla beklediği PANKOBİRLİK seçimlerinin erteleneceğinden bahsetmiştim. Nihayetinde dediğim gibi oldu; Cuma günü PANKOBİRLİK yönetim kurulu tarafından yapılan açıklama, beni haklı çıkardı. PANKOBİRLİK seçimleri ertelendi.
 
Ertelemenin sebebi her ne kadar Koronavirüs vakalarındaki artış olarak ifade edilse de seçim süreci ile alakalı olan belirsizlikler nedeniyle kaynaklandığını ifade etmem gerekiyor.
 
31 Ekim tarihine ertelenen genel kurulla ilgili olarak, Ekim ayının 15’inden önce yeni bir duyuru yapılacak. Bu süreç içerisinde de yeni adaylar olup olmayacağı ya da Recep Konuk’un kararından dönüp dönmeyeceği netleşecek.
 
Ama şu var ki, PANKOBİRLİK seçimleri bazı sürprizlere gebe…
 
‘SURİYELİ YOKUŞU’NDA NİHAYET İLK TEMEL ATILIYOR
 
Sahibata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk temel Ekim ayı içerisinde atıyor. Temel sonrası başlayacak çalışmalar ile Türkiye’nin Hasankeyf’ten sonra ikinci en büyük tescilli alanının taşınacağı projede 6 tarihi mekan yeniden hayat bulacak.
 
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Şükran’da bugüne kadar adeta iğneyle kuyu kazdıklarını ifade etti.
 
Çünkü üç tescilli binanın olduğu ve 9 tescilli bina sayısına ulaşacak olan bu alan, tarihi açıdan çok farklı zenginlikler barındırıyordu. Haliyle de süreç sürekli aksaklığa uğruyordu. Nihayetinde büyük mesafeler kaydedildi ve şimdi temel atma sürecine geçildi.
 
“Larende Yokuşu” olarak bilinen ve son yıllarda “Suriyeli Yokuşu” olarak da ifade edilen alanın dönüşümüyle Konya bambaşka bir hüviyete bürünecek.
 
Bu dönüşüm Konya’nın sadece fiziki bir dönüşümü olarak değil, aynı zamanda sosyolojik ve kültürel dönüşümünü de hızlandıracak. Çünkü bölgede hızla artan gettolaşma, şehrin sosyolojik yapısına da inanılmaz derecede zarar veriyordu. O yüzden bu dönüşüm Konya için çok önemli.
 
Riskli ve maliyetli bu dönüşümü başlatan ve devam ettiren Meram Belediye Başkanlarına şehir adına teşekkür ederim.
 
GELECEK NESLİN AYAĞI YERDEN KESİLİYOR
 
Ayakları Yerden Kesen Festival TEKNOFEST 2021'in birincilerine ödülleri düzenlenen törenle verildi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, kabine üyeleri ve çok sayıda isim katıldı.
 
Ödül töreninde Konya da gurur dolu anlar yaşadı.
 
Konya Teknik Üniversitesi, akademik paydaş olarak ilk kez yer aldığı TEKNOFEST’2021’de CF-DESIGN Takımı ile ‘Jet Motor Tasarım Yarışmasında’ 1. oldu. 
 
KTO Karatay Üniversitesi ise Biyoteknoloji ve İnovasyon Yarışması Fikir Kategorisi'nde "Biyolojik Fotovoltaik Güneş Hücresi Bazlı Taşınabilen Pestisit Sensörü Kiti" projesiyle 1. oldu.
 
İki üniversitemizi, öğretim görevlilerini ve öğrencilerini başarıları nedeniyle tebrik ederim. Çok daha iyisini başaracaklarına da inancım tam.
 
Ayakları Yerden Kesen Festival TEKNOFEST, gerçekten de gelecek neslin ayaklarını yerden kesiyor. Türkiye’nin gelişmesi adına gençlere büyük bir ufuk sunuyor. Hiçbir şey olmasa bile sırf gençlere ve çocuklara kurdurduğu hayaller nedeniyle başta Selçuk Bayraktar’a, sonra da TEKNOFEST’te emeği geçenlere bu ülke çok şey borçlu.
 
HAYVAN SEVGİSİNDE DE KONYA MODELİ
 
Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı’dan günümüze ulaşan kuş evleri kültürünü yaşatmak ve kuşlara sıcak bir yuva kazandırmak amacıyla şehir merkezindeki 50’den fazla camiye kuş evi yerleştirdi.
 
Belki küçük ama oldukça da anlamlı olan bu projeyi çok önemsedim.
 
İklim değişikliğinin kol gezdiği günümüzde, tıpkı biz insanlar gibi hayvanlar da bu sıkıntıdan en fazla etkilenen canlıların başında geliyor. Bu doğrultuda da kuş seslerinin olmadığı bir dünyaya hızla ilerliyoruz.
 
Ecdat mirası bir kültürü yeniden canlandırarak dilsiz kulların yuvasını kuran Konya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR