Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Sağlık için hareket edelim

Sağlık için hareket edelim

Konya, Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu (ACES Europe) tarafından 2022 Yılı Ödülleri Töreni'nde “2023 Dünya Spor Başkenti” ilan edilmişti.

Ve Spor başkenti unvanına yakışan ilk organizasyonu geçtiğimiz Pazar alnının akıyla gerçekleştirdi.

2200 sporcunun katılımıyla gerçekleşen 21 km ve 10 km’lik parkurlardan oluşan Konya Yarı Maratonu geleneksel hale gelmesi gereken yegane organizasyonlardan birisi bence.

Profesyonel ve amatör sporcuların ardından yaklaşık 7 bin kişinin kayıt yaptırdığı yediden yetmişe herkesin katılım sağladığı halk koşusu ve sonrasında gerçekleşen konser Konya’nın spora olan ilgisini ve sevgisini bir kez daha gösterdi diyebiliriz.

İslami dayanışma oyunları Konya’mız için farklı bir dönüm noktası olacak. Göreceksiniz, çok daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabileceğimizin ispatı olacak ağustos ayında gerçekleşecek İslami dayanışma oyunları.

Konya önemli, Konyalı olmak önemli bu şehir bir marka ve bu markanın daha değerli hale gelmesi için yapılması gereken şeyler var. Bireysel olarak bazen belki rahatsız olacağız, bazen trafik kilitlenecek, bazen çok gürültülü olacak, bazen yollar kapanacak, bazen ulaşım aksayacak fakat Konya daha da değerlenecek, turizmden sanayiye ticari hayat değerlenecek. Bu şehirde yaşayan bizler de bu markanın değerlenmesi için katkı sağlamalıyız. Destek olmalıyız. Senede iki elin parmakları kadar gün keyfimiz kaçacak diye veryansın etmenin anlamı yok. Organizasyonlardan günler önce yapılan duyurulara rağmen duyurularda belirtilen kurallara aykırı hareket edip sonra da her yerde veryansın etmenin anlamı yok. Şehirle bütünleşelim göreceksiniz daha mutlu olacağız ve daha değerli bir gelecek inşa edeceğiz.

Seneler önce Dr. Seyit Karaca önderliğinde sabahın erken saatlerinde adalet parkında yürüyüşlere başlamıştık. Sağlık için hareket platformu adını verdiğimiz grubumuzla haftanın birkaç günü koşuyor, yürüyorduk. Ekip öyle güzel hale geldi ki maratonları takip edip katılmaya başlamışlardı. Bu sene ev sahibi olarak bir maratona katılmış olduk hepimiz. Ve birlikte sağlık için hareket ettiğimiz abilerimin bir çoğunun yarışı ilk sıralarda tamamladığını görünce gururlandım. Bende, maalesef onlar kadar dirayetli olamadığım için evimin etrafındaki parklarda onlarla yürüyüş yaptığım günleri yad ederek yürümeye çalışıyorum.

Buradan bir duyuru yapmış olayım sağlık için hareket önemli… İsterseniz koşun, isterseniz yürüyün, isterseniz bisiklete binin ama hareket edin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR