İsmail Poçan

İsmail Poçan

Sağlıktaki bilindik sorunlar

Sağlıktaki bilindik sorunlar

Sürekli dilimizden düşmüyor. Kim ne derse desin sağlık alanı vatandaşın en çok önem verdiği alanların başında geliyor.

Her dönem, geçmiş yıllarda beri sağlık alanında vatandaşların şikayet ettiği konular da değişmiyor.

Evet, sağlık alanında ilerliyoruz. Ama kimse de ortada olan sorunlarla ilgili görmemezlikten ve duymamazlıktan gelmesin.

İyiye ve güzele gelince her şey göz önünde ama iş yapılamayanları ve yapılması gerekenleri söyleyince ve yazılınca sorun oluyor.

O koltuğa nasıl ve kimin sayesinde geldiği belli olmayan yöneticiler maalesef eksikliklerinin gün yüzüne çıkarılmasından bir hayli rahatsız oluyorlar.

Daha önceden ayarlanmış sözde temiz yerlerini halkın önüne bir iş yapmış gibi sunuyorlar.

Eksiklikleri, sağlığın içinde olan yöneticilerde dahilherkes kabul ediyor. Ama onunla ilgili ne bir söz var ne de yazı. Madem o kadar iyisiniz göstermelik yerlerden öte bu sorunları da kabul edin.

İnsanlık eksikliklerini de kabul etmekten geçer. Nasıl övündüklerini herkesin gözü önüne seriyorsan eksikliklerinin yazılıp çizilmesine de saygı duyacaksın.

Aslında çözüm o kadar zor değil. Ortada olan sorunu kabul etmek ve onun için çözüm üretmek. Belki sorunların hepsini çözemez ama en azından azaltır.

Hastanelerdeki alakasızlık, yemeklerdeki sorun ve bunun gibi sorunlardan günde kaç kişi rahatsızlığını dile getiriyor. Maalesef bunu görebilecek ve buna çözüm üretecek yönetici de ortalıklarda görünmüyor.

Atalarımız ne güzel özetlemiş; ‘Balık baştan kokar’ diye…

Yöneticilik sadece o bulunduğu koltuğu doldurmak değildir. Hele hele üç beş tane imza atmak için gelinen bir yer hiçbir zaman olmamalıdır.

Hak etmeyen insanları daha üst mertebeler getirmek hem o insana hem de o hizmet alanlara zülümdür. 

Görünen o ki personeliyle hastalar arasında iletişimi sağlayacak, sorunlara çözüm üretebilecek vizyon ve kabiliyete sahip olunması gerekiyor.

Yöneticiler kriz esnasında kendini gösterir.

Önemli olan o eksiklikleri kabul edip, devlet ve millet için neler yapabilirimi düşünmektir.

Sadece o koltukla oturmak ve imza yöneticisi olmak yerimizde saymaktan başka bir işe yaramaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR