Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Sanayi dediğin böyle olmalı…

Sanayi dediğin böyle olmalı…

Organize sanayi bölgelerimizi halkımızın çoğu şehirler arası yolculuklarda araçların camlarından görüyorlar. Organize sanayi bölgelerinde çalışanlar onların yakınları organize sanayide yer alan firmaların tedarikçileri dışında sanayi bölgelerini pek bilmeyiz.

Geçtiğimiz günlerde organize sanayi bölgesi başkanı Memiş Kütükçü’nün nazik davetiyle sabah saatlerinde organize sanayi bölgesinde Memiş Kütükçü ve ekibinin misafiri olduk.

Organize sanayi bölgelerinin sadece fabrikalardan ibaret olduğunu düşünen varsa peşinen söyleyeyim yanılıyorsunuz…

Konya organize sanayi bölgesinin bana göre en büyük şansı aynı zamanda organize sanayi bölgeleri üst kurulu başkanlığını da yürüten Memiş Kütükçü ve ekibi…

Memiş başkan organize sanayi bölgesinde öyle bir organizasyon yapısı oluşturmuş ki adeta bir şehre hizmet eder gibi sanayicilere hizmet ediyorlar.

Sanayide çalışan ve küçük çocuğu olan kadınların hayatlarını kolaylaştırmak için yaptırılarak milli eğitime devredilen ana okulunu gördüğümüzde özel okul sandık… Eğitime verilen önem ana okulu seviyesinde kalmıyor tabiki.

Rahmetli Mehmet Tuza tarafından yaptırılan Meslek Lisesi organize sanayi yönetimi tarafından yaptırılan sosyal donatılarıyla birlikte resmen bir kampüs olmuş. Bir çok makineyi üretip çeşitli kurumlar için de seri üretim yapmışlar. Tüm sektörler için ara eleman yetişiyor. Geleceğin sanayicileri sektörün kalbinde yetişiyorlar. Özellikle savunma sanayisinin geleceğini gençlerin gözlerindeki heyecandan görebiliyorsunuz mesela…

Meslek yüksek okulu da hizmete başlamış, üniversite sanayi işbiriliğini fiziki olarak da öğrencilerin sanayi bölgesinde öğrenim görmesiyle bir üst levele taşımış durumda organizemiz.

Kendi temizlik araçlarıyla şehircilik hizmetlerinin tümünü kendi uhdelerinde gerçekleştiriyorlar. Park ve bahçe hizmetleri de aynı şekilde kendi uhdelerinde veriliyor. Hatta mükemmel bir serayla bahçe düzenmeleri için kullanılan çiçekleri, ağaçları yetiştiriyorlar.

Bir çok şehirde olmadığını düşündüğüm bir itfaiye teşkilatına sahip organize sanayi bölgesi.

Özellikle alt yapı çalışmalarında çok başarılı çalışmalar yapılmış. Fiber internet hattını kendileri kurarak alt yapı sağlayıcılara alt yapıyı kiraya verecek hale gelmişler. 5. Organize bölgesinin alt yapı çalışmalarını yakından gördük. İçinden araç geçenbilecek büyüklükteki tahliye kanalları alt yapının ne kadar doğru bir gelecek projeksiyonuyla yapıldığının göstergesi.

Birbirinden önemli, büyük markaların şehrimizin ekonomisine ve istihdamına katkısı çok büyük…

Organize sanayi turumuzda bizlere eşlik eden başkan Memiş Kütükçü’ye, yönetim kurulu üyesi sayın Ömer Faruk İyibildiren’e, organize sanayi bölgesi müdürü Vahit Türkyılmaz’a ve osbük basın müşaviri değerli abim Fatih Ulutaş’a teşekkür ediyorum.

Organize sanayi bölgemiz bir yazıyla anlatılamayacak kadar büyük ve önemli emin olun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR