Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Sayın Kaymakamım, olmadı bu…

Sayın Kaymakamım, olmadı bu…

Sevgili okurlarım; Rahmetinden sual olunmaz, Allah bu sene Konya’ya bol bol rahmet veriyor. Her rahmetin de bir zahmeti oluyor tabi ki.
 
Bu sebeple Konya’da dün okullar tatil edildi.
 
Ama Karatay’da süreç çok kötü yürütüldü.
 
Selçuklu ve Meram Kaymakamlığı, Konya'da geceden bu yana etkili olan kar yağışından ötürü erken saatlerde okulları tatil etme kararı verip kamuoyu ile paylaştı.
 
Ancak Karatay Kaymakamlığı'ndan konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı.
 
Selçuklu ve Meram’daki çocuklar sıcacık yataklarında uyurken, Karatay’daki çocuklar giyindi, okula hazırlandı, yollara düştü. Keza Karatay’daki okullarda görevli olan öğretmenler de aynı şekilde.
 
Servisler yola çıktı, kantinciler hazırlığını yaptı, veliler yollara düştü…
 
Sosyal medyada tepkilerin yükselmesi üzerine saat 09.00 civarında yapılan bir açıklamayla Karatay’daki okulların da tatil edildiği açıklandı.
 
Ama olan; sabahın erken saatlerinde evinden çıkıp okuluna giden öğrencilere, öğretmenlere, kantincilere ve servisçilere oldu.
 
Karatay Kaymakamlığı’nın tatil kararını geç açıklaması nedeniyle bu defa da okula giden öğretmen, öğrenci ve veliler tekrar eve dönmek için sıkıntıya girdi…
 
Servisçiler öğrencileri okula bırakıp gün içi diğer işleri için sanayiye veya başka yerlere gitmişti, veliler çocuklarını okullara bırakıp kendi iş yerlerine gitmişlerdi. Geç alınan tatil kararı nedeniyle bu defa da okuldan eve dönüş noktasında büyük bir sıkıntı yaşandı. Herkes işi gücü bırakıp çocuğunu tekrar okuldan alıp eve götürmenin telaşına düştü.
 
Bu noktadan sonra da vatandaş haklı olarak tepki göstermeye başladı. Hatta öyle ki; sabah saatlerinde Twitter’da Türkiye gündeminin ilk sırasında ‘Karatay’ başlığı vardı.
 
Yukarıda değindiğin; “Ama olan; sabahın erken saatlerinde evinden çıkıp okuluna giden öğrencilere, öğretmenlere, kantincilere ve servisçilere oldu” satırına bu noktadan sonra belediye başkanlarımızı da ekleyeceğim.
 
Vatandaş; Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Twitter’daki paylaşımlarının altına Karatay’daki kargaşa ile ilgili tepki cümlelerini ve serzenişlerini yoğun bir şekilde dile getirmeye başladı.
 
Yani mağdurlarımızın arasına belediye başkanlarımız da katılmış oldu.
 
Belediye başkanlarının okulların tatil edilmesi noktasında bir tasarrufu bulunmamasına rağmen onlar da bu tepkiden nasibini aldı…
 
Buraya kadar yaşananları özetlemek gerekirse durum tam olarak bu şekilde gelişti.
 
Duyumlarıma göre Karatay Kaymakamımız Koronavirüs testi pozitif çıktığı için işlerini bir süredir evden yürütmek mecburiyetinde kalmış. Sayın kaymakamımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
 
Ama ne olursa olsun, Karatay’da yaşanan bu kargaşanın yakışmadığını buradan dile getirmek istiyorum. Olmadı bu sayın kaymakamım…
 
Bir de Sayın Valimiz Vahdettin Özkan’a bir çağrıda bulunmak istiyorum.
 
Konya Türkiye’nin en büyük yerel yönetimi. Çok büyük bir coğrafya. 31 ilçenin tümüne hakim olmak ve anlık karar almak elbette kolay değildir. Bu sebeple Kaymakamlarımıza çeşitli sorumluluklar yüklenebilir. Bunu çok haklı buluyorum.
 
Ama kar tatili başta olmak üzere, günlük hayatı çok güçlü şekilde etkileyecek bu gibi durumlarda özellikle Karatay, Selçuklu ve Meram ile ilgili kararın tek elden yürütülmesi daha doğru olmaz mı?
 
Seydişehir, Taşkent, Çeltik ya da Beyşehir’de kar tatili kaymakamlarımızın inisiyatifine bırakılabilir ama bu işin şehir merkezinde tek elden Valilik tarafından yürütülmesi doğru olur diye düşünüyorum.
 
Bu konuda illaki bir görevlendirme yapılacaksa, vali yardımcılarımızdan birine sorumluluk verilebilir.
 
Yoksa sabah Konya Karatay’da yaşanan kargaşaları hep yaşarız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR