Hazel Pekacar

Hazel Pekacar

Sessiz ol Türkiye!

Sessiz ol Türkiye!

Batman Şehitlerimiz

Ömer Yiğit Ulus J.Asb.çvs

Ali Hekim            J.Uzm.Çvs

Neşet Gök          J.Uzm.Çvs

Özgür  Can İnce  J.Uzm.Çvs

Uğur Göksu        J.Uzm.Çvs

Okan Dinçer       J.Uzm.Çvs

Mehmet Öztürk  J.Uzm.Çvs

Ve

Batman patlaması  yaralılarımız

Yahya Şen            J.Uzm.Çvs

M. Salik   Akyüz   J.Uzm.Çvs

 

Sessiz ol, şehitlerimiz mezarda, yaralılarımız kalbi uyanık  fakat bedeni yorgun uyuyor sessiz ol !  Aman sesini çıkarma rahatını  bozma. Kayıtsız kal. Ne ki zaten gül, eğlen, gezmelerine devam et (!)  Tabii  seni ilgilendiren ne var olabilir ? Sıcacık  yatağında her gece uyuyup uyandığın bir hayatın, geri kalmadığın bir telaşen var !

Ey Türk gençliği neden dar değil  daha bu vatan, hainlere ? Neden her teröristi dağda zannediyorsun? Yanıbaşında duran, vatan millet kisvesi altında  hainlere oy veren destekleyen ve bunu fütursuzca ağzına doladığı hak, özgürlük demokrasi kavramlarıyla rol satanlara karşı hala kayıtsızsın. Terör  yalnızca dağda olmaz görmedin  mi? Şehrin ortasında tanklarla insan katledenle, konuşurken terörist zihniyetle zihin katleden; ülkesinin vatanının lehine, birliğine, bütünlüğüne karşı olan her şeye, fikriyle eylemiyle hizmet eden herkesin yaptığı da aynı  şey  değil  midir.?

Şimdi bu şehitlerimize ülkecek  yanmadık  mı? Bu haberi duyduğunuzda gözlerinizden yaşlar süzülmüyorsa, içinize bir anda kaynar sular boşalmıyorsa, mideniz yanmıyorsa acıdan, beyniniz acıdan uyuşmuyorsa ortak bir acıdan bahsetme sus.

O ana babanın evinin kapısı  çalındığında, daha haberi vermeden, annenin kapı eşiğinde  “Bir dakika !Siz niye geldiniz ? Söyle  n’oldu ? Demesiyle daha komutan konuşmadan feryadı basıp  bayılan annenin acısı, o tiz sesi dişlerinizi sıkmanıza  sebep olmuyorsa susun. Mehmetçiğin buz gibi dört duvar arasında bomboş odada sadece bir yer yatağının  olduğu kareyi görünce için sıkılmıyorsa , yüzün kızarmıyorsa da sus...

Etrafa saçılmış bir çift ayakkabı  görüntüsü, boğazına düğümlenmiyorsa sus...

Vatan, millet deyip, birlik ve barış  yerine bölücülüğü, propagandayı, faşizmi  aynı cümlede  kullanma sus..

Bölerek birleştiremezsin.

Bizden hainler çıkarılırsa biz kalırız. Yok hainlerin istediği bu topraktan biz çıkarsak onlar da kalmaz (!) Matematik belli. Neye hizmet ettiğine dikkat et. Kimi sevindirdiğine, nereye vardığına dikkat et.

Çünkü biz ölmüyoruz, çoğalıyoruz. Güneş gibi yeniden doğuyoruz. Türk milleti gibi şerefli, ulu bir milletin; yüzyıllardır  askeri teşkilatı  ve komutanlık  dehasıyla yaşamış bir milleti korkutmaya çalışıyorsunuz. Ölmüyoruz. Şehit oluyoruz. Şehitler ölü  değildir bizzat yaşarlar. Bu yüzden yerde ve gökte çoğalıyoruz; Yerde bedenen savaşanlar ve gökte şehitlikle devam edenler..

 

Şimdi;

Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın;

Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.

Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın...

Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Bastığın yerleri ''toprak!'' diyerek geçme, tanı!

Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.

Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:

Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı !

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hazel Pekacar Arşivi
SON YAZILAR