Sami Gediz

Sami Gediz

Sinek Avlama Vakti Değildir

Sinek Avlama Vakti Değildir

Seçim sürecinin tam anlamıyla başlamasıyla birlikte her türlü  bilgi havada uçuşmaya başladı. Tabi gazeteci olarak bu  bilgilere itibar etmeyeceğimizi söylemeye gerek yok. Seçimlerin yaklaşmasıyla tabi Mevcut Belediye Başkanları ve Aday adayları da turlara başladı. Daha önce uğranılmayan mahalleler geziliyor, belediyenin önünde bekleyipte içeride Başkanla görüştürülmeyen amcanın bu sefer kapısını Başkanlar çalıyor.

Başkanlar gerçekten çok yoğun mudur? Bence çokta yoğun değillerdir. Niye böyle düşündüğümü de açıklamak istiyorum. En az 4-5 tane Başkan Yardımcısı görev yapıyor. Hepsi farklı alanlardan sorumlu olarak çalışıyor. Bunun yanında her dairenin müdürü var. Bu Müdürlerinde alt kısmında çalışan memurlar bulunuyor. İyi bir ekip ve sistemle Belediye çalışmaları rayına oturtulursa Başkan’a yatırım yapacağı alanlarda gezmek, halkla ilgilenmek kalır. O koltuklarda oturup kara kara düşünmektense bu çalışma yapılsa belki herşey daha farklı olabilirdi.

Konya son 10 yılda çok gelişti, birçok yenilik yapıldı. Bunun hakkını yiyemeyiz. Ama 10 yılda beğenmediğiniz Şırnak’ta gelişti, Van’da gelişti. Bu gelişim bu şehrin başarısının yanı sıra hükümetin başarısıdır.

Çünkü 10 yıldaki gelişmeler sadece Konya’da olmadı. Türkiye’nin birçok noktasında oldu. Türkiye gelişti. Buna paralel olarak Konya da gelişti. Konya’da payına düşen para ile bir şeyler yaptı. Kaldırımlar, parklar bence belediyenin reklamını yapacağı alanlar değildir. Bunları mecbur yapmalıdır. Bunun yanında farklı hizmetleri de vatandaştan aldığı oya karşılık vefa borcu olarak yapmalıdır.

Diğer bir konu ise sivil havalimanı.  Daha doğrusu mevcut havaalanının sivilleştirilmesi. Sivil veya askeri havalimanı arasında pek bir fark yoktur aslında. Fakat vatandaş uçaktan indiği zaman askeri uçaklarla, barakalarla karşılaşmak istemiyor olabilir. Veya bu alan yeterli gelmiyor da olabilir. Havalimanı zaten şehrin içerisine doğru yavaştan yol alıyor. 14 tane Milletvekili olan bir şehrin havaalanı problemine daha yoğun ilgi göstermesi beklenir.

 Konya merkezi hükümete en çok oy veren şehir olarak butür problemlerinin hızla çözülmesini bekliyor.Konyalının beklentisi büyük, daha modern bir havalimanımız olması. Havalimanı deyip geçmeyelim. Ne kadar fazla uçak inerse, ne kadar farklı illerden sefer olursa Konya’nın ekonomisine o kadar katkı sağlayacak gelişmeler olur. Şehrin ekonomisi, havalimanının yoğunluğundan anlaşılır. Bizim havalimanında ise sinek avlıyorlar. Umarım bu konuyla ilgili derin bir çalışma yapılır. Şu an ki yerde yeni yapılan Havalimanı binası da 17 Aralık’a açılacakmış. Uçak gelmedikten sonra ne yapalım boş havalimanını. Sinek avlamaya devam etmeyelim. Sağlıcakla kalın… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR