Kasım Göçer

Kasım Göçer

Sistem işliyor, Konyaspor kazanıyor

Sistem işliyor, Konyaspor kazanıyor

         Atiker Konyaspor, Bursaspor karşısında net bir galibiyet aldı. Maça iyi başladı. Golü de erken buldu. Sonrasında tempoyu düşürdü. Oyunu kontrol etmeye çalıştı. Sert bir orta saha kurgusunun önünde Milosevic ve Ömer Ali hücuma destek verdi. Mağlup duruma düşen Bursaspor, ikinci yarı riski artırdı. Bursa takımı risk alınca hem pozisyon buldu hem pozisyon verdi. Ancak rakibin öne çıkmasından iyi yararlanan Atiker Konyaspor, ikinci golü bularak Bursaspor'un ümitlerini kırdı.

        Sınırlı kadrosuna rağmen modern futbolun gereklerini iyi uygulayan Atiker Konyaspor, genel anlamda bunun semeresini alıyor. Sistem iyi işliyor. Arada istenilmeyen sonuçlar alınsa da bu durum takımı fazla etkilemiyor. İki hafta sonra yine takım kaldığı yerden devam ediyor. Hatta tribünler hemen iki kötü sonuçta homurdanmaya ıslıklamaya başlasa bile takım aldırış etmeden yoluna devam ediyor.

       Düşünün bir kere. Aykut Hoca'nın ismi her gün Fenerbahçe ile anılıyor. Hatta Atiker Konyaspor'dan Fenerbahçe’ye götüreceği oyuncular yazılım çiziliyor. Bu ortama rağmen futbolcular sahaya çıkıp takır takır topunu oynuyor.

       Puslu havayı sevenlere en güzel cevabı takım sahada veriyor. Kâğıt üzerinde zor gibi görünen Fenerbahçe ve Bursaspor maçlarından altı puanla çıkan bu takım alkışı hak ediyor. Arada bir kötü sonuç olur. Her maç kazanılacak diye bir kaide yok. Üç hafta önce kaybedilen Başakşehir maçından sonra herkes takımı yererken ben Atiker Konyaspor'un o maçın özellikle ilk yarısında iyi oynadığını kızıp bağırılacak bir durum olmadığını yazmıştım. Atiker Konyaspor beni yanıltmadı.

       Bursa maçında da maçın kırılma anları vardı. Mesela ikinci yanının başında Serkan'ın kurtardığı top gibi... Kırılma anları Atiker Konyaspor'un aleyhine de gelişebilirdi. Ancak ben bütüne bakmaktan yanayım. Sistem işliyorsa sorun bana göre sorun yoktur.  Atiker Konyaspor da sistem işliyor. Takım modern futbolun temel gereklerini yerine getirebiliyor. Bu sebeple büyük bir şanssızlık olmazsa ya da takımın kötü bir gününe denk gelmediği sürece Atiker Konyaspor Türkiye Kupası'nın da en büyük adayıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR