Tuğba Açıkgöz

Tuğba Açıkgöz

Siyasette Kadın Olmak…

Siyasette Kadın Olmak…

‘Elinin hamuru ile erkek işine karışmak!’

Herhangi bir siyasi fikrin inşası da, devamlılığı da kadınlarımız olmadan mümkün değildir! Tuz istemek için bile komşunun kapısını evin hanımının çaldığı bir coğrafyada, kapı kapı haklı davayı anlatmak kadınlarımızın becerebileceği bir meziyet oluyor.

                Erkeklerimiz bu görevi  (yine kültürel etkinin sonucu olarak) çok rahat gerçekleştiremiyorlar. Salon programlarında hitapta bulunmak daha olası bir ihtimal. Bunun içinde teşkilatlanmaya ihtiyaç duyuluyor ve buda başka bir çalışma evresi. Bu evrede de yine kadınlarımız daha hızlı teşkilatlanabiliyor. Velhasıl, bu işin asıl yükü kadınların omuzunda. Bunu kimse yok saymıyor ve saygıda da kusur edilmiyor.

Ak Parti uyguladığı politikalar ile siyasette kadının yerini sağlamlaştırıyor. Sayısal bazda ifade etmek gerekirse 1999 yılında 550 milletvekilli mecliste sadece 22 kadın vekil bulunurken, 2007’de 50, 2011’de 79 ve 2015 (1kasım)’ de 82 kadın vekil sayısına ulaşılmıştır. Bu sayının ilerleyen yıllarda dahada artması bekleniyor. Çünkü teşkilatlardan yetişen iyi siyasetçi kadınlarımızın sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Üst düzey görevlerin emanet edildiği kadın siyasetçilerimizin başarıları kadınlarımızın siyasetteki azmini artırıyor.

Yakın tarihte siyasetle uğraşan hanımlarımızın çıktığı yolun alemdarı hiç kuşkusuz Fatma Şahin. Şimdiler de Fatma Betül Sayan Kaya, Jülide Sarıeroğlu. Neden siyaset diye sormak gerekiyor belki de!En çok onlar söylemeli neden siyasette kadına ihtiyaç var.

Ama halk olarak bizim gözlemlediğimiz aldıkları her görevin hakkını veriyorlar, oturdukları makam yeni değerler kazanıyor. Gecesi gündüzü olmadan aralıksız çalışıyorlar, yüz ifadelerinde yorgunluk görmüyoruz, her daim güler yüzlüler. Evlatlarını evde bırakıp, bu ülkenin evlatların huzuru için gelecek inşa ediyorlar. Ne çok şey borçluyuz bu yürekli kadınlara. Nenehatun ruhunun bu ülkede değişmez gerçek olduğunu bir kere, bir kere daha görüyoruz. 

O zaman daha çok kapı çalınsın, daha çok haklı davamız anlatılsın, daha çok proje üretilsin… Gelecek nesillere örnek daha fazla kadın siyasetçi yetişsin.

Kadınlarımız artık daha eğitimli, daha başarılı, daha girişken ve kuşkusuz daha özgüvenli. Bu kadar ‘dahalı’ cümlelerin sonunda; diyeceğim şu ki; kadınlar elinizin hamuru ile buyurun meydanlara…

Bu ülkenin sizlere çok ihtiyacı var!

Vakit her zamankinden daha fazla gayret vakti!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tuğba Açıkgöz Arşivi
SON YAZILAR