İshak Orhan

İshak Orhan

Terör nasıl önlenir? Yeter artık!

Terör nasıl önlenir? Yeter artık!

Sadece teröristlerle uğraşarak, onları öldürerek terörü asla önleyemeyiz. Böyle bir çalışma, bataklığı kurutmadan sivrisinekleri öldürmeye benzer ki; asla başarıya ulaşamayız. PEKİ, NASIL?

Hızla yapılması gereken; ülkemiz içinde yaşayan ve boş işlerle uğraşan, terör yapma ihtimali olan ve yapan tüm insanların, ayrım yapılmadan izlenmesi ve bunlarla ilişki halinde bulunanların(hem elektronik ortamda hem de yüzyüze) tespit edilip izlenmeleri ve göz altında tutulmaları, bu insanlardan karnını bile doyuramayanlara iş verilerek ve rehabilite edilerek mutlu edilmeleri, eğitilmeleri, böylece sosyal hayata katılımlarının sağlanması, beyni yıkanmış derecede terörist olanların da kesinlikle yakalanarak kapalı ortamlarda eğitimlerinin sağlanması, eğitilemeyenlerin ise asla salıverilmemeleri şarttır.

Ayrıca bu insanları kullananların deşifre edilerek, milletvekili sıfatları bile olsa tutuklanarak cezaevlerine konulmaları ve tecrit edilmeleri, gerekirse idam edilmeleri ülkemizin bekası açısından çok çok önemlidir.

Geç kalınması halinde, devletin acziyeti ortaya çıkar ki artık Afganistan, Suriye, Irak gibi her gün onlarca masum insanımız hayatını kaybedebilir. Biz millet olarak bunu yapabilecek güçteyiz. Ve hemen yapmalıyız.

Ayrıca, devletimizi seven herkesin ve her kesimin, çevresinde yaşayan insanları izlemesi ve psikolojik, ekonomik, sosyal ve bireysel yaşadıkları sıkıntıların farkında olmaları, durumdan yetkilileri haberdar etmeleri gerekir. Hepimiz bir diğerimizden sorumluyuz. Bir gün kendi apartman veya sitemizde de böyle patlamalar olmayacağını nereden bilelim. Duyarlı vatandaşlar olmazsak, devlet de  görevini yapmakta zorlanacaktır.

"Aç tavuk, buğday ambarını deler" diye bir ata sözümüz vardır. Aç insanları kandırmak daha kolaydır. Aç insan kalmamalı. Ancak, aç olmasa bile boş olan insanlar da potansiyel tehlike arz ederler.

"Boş bir kafa, şeytanın çalışma odasıdır" der Eflatun. Boş insanlar da aç insanlar kadar tehlikelidir. Her insanımız mutlaka ilgi ve yeteneğine uygun bir iş yapmalıdır. Elbette bunu sağlayacak olan da devlettir. Eğer bu yapılmazsa boş insanları ve özellikle de boş gençleri kandırmak ve kullanmak, yani satın almak çok kolaydır.

Ülkemi ve insanlarımızı "YARATILANI HOŞ GÖRDÜK, YARATANDAN ÖTÜRÜ" düşüncesiyle çok seviyorum. Ve bir kişinin bile huzursuzluğundan rahatsız oluyorum. Eğer hep beraber taşın altına elimizi koyarsak, hepimiz rahat ederiz. "BANA DOKUNMAYAN YILAN, BİN YAŞASIN" zihniyetinde olanlar bir o yılana kesinlikle kendileri de sokulacaklardır.

Saygı ve sevgilerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR