Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

TOBB Yönetimine Konya’dan Memiş Kütükçü Girdi

TOBB Yönetimine Konya’dan Memiş Kütükçü Girdi

Dün yazmıştık, aslında duyumlarımız Selçuk Öztürk Beyin listeye gireceği şeklindeydi ama dün gün ilerlerken seçim sonuçları geldi ve TOBB Yönetimine, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü girdi.

Hayırlı uğurlu olsun. Asıl olan Konya’dan bir kişinin yönetime girmesiydi, bu da olmuş oldu.

Amaç hâsıl oldu, Memiş Kütükçü Bey’in Konya’yı en iyi bir şekilde temsil edeceğinden hiçbir şüphemiz yok.

TOBB’un başkanlığına böylece yeniden Rıfat Hisarcıklıoğlu seçilmiş oldu. Yönetim Kurulu Üyeleri ise İbrahim Çağlar İstanbul Ticaret Odası Başkanı, Harun Karacan, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı, Necdet Özer Denizli Ticaret Odası Başkanı, Ender Yorgancılar Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Memiş Kütükçü Konya Sanayi Odası Başkanı, Çetin Osman Budak Antalya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı, İbrahim Burka Bursa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı, Salih Zeki Murzioğlu Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Cengiz Günah Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Faik Yavuz Ankara Ticaret Borsası Başkanı, Çamur Ali Kopuz İstanbul Borsa Odaları Başkanı, Şahin BİLGİÇ Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı, Ebubekir Bal Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı, Halim Mete Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı olarak belirlendi.

Listeye baktığımızda şehirlerarası dengeli bir dağılım görülüyor. Ticaret Borsalarının ağırlığı hissediliyor. Bununla birlikte Yönetim Kurulu Üyelerinin tamamına yakını yeni isimlerden oluşuyor. Eski listeden sadece iki isim var.

Aslında yine birçok başkan geçtiğimiz Mayıs ve Haziran aylarında yapılan seçimlerle bu göreve getirilmişler. Genel olarak yönetime getirilen isimlerin çoğu burnunda başkan.

Doğal olarak dengeli dağıtılınca da Konya’dan bir isme görev verilmesi gerekiyordu. Toplam 16 oda ve borsa var Konya’da bu seçimlere katıldı.

KTO, KSO ve KTB varken diğer oda ve borsalara TOBB yönetim kurulu üyeliğinin zaten verilmeyeceğini düşünürsek, seçimin nasıl yapıldığı daha iyi anlaşılır.

Eminim Rıfat Bey Konyalı başkanlarla görüştü ve Memiş Bey üzerinde karar verildi. Memiş Kütükçü Bey üzerinde Konyalı başkanlarında karar kıldığı anlaşılıyor. Bu arada Selçuk Bey’de yedek listede yinede yer aldı.

Burada asıl görmemiz gereken, TOBB’un yeni bir şekle büründüğüdür. Artık TOBB’da batı güdümlü, Marmara’nın montajcı ve aynı zamanda cuntacı kodamanları, Türkiye siyasetinde etkili olamayacak. Bu her haliyle güzel bir gelişme, her halükarda Konya’dan, Kayseri’den, Denizli’den, Diyarbakır’dan, Samsun’dan etkili iş adamlarımız, sanayicilerimiz TOBB’u yönetecekler. TOBB’da eskiden olduğu gibi siyasi ya da ideolojik taraf olmayacak, ticaretin, sanayinin gelişmesi için, ekonominin geliştirilmesi için mücadele edecek.

Rıfat Hisarcıklıoğlu deneyimli bir başkan olarak eminiz ki önümüzdeki süreçte yine en güzel bir şekilde TOBB’u yönetecektir. Biz Memiş Kütükçü’nün başkan yardımcılıklarından birisine de getirilmesini temenni ediyoruz.

Zaten Memiş Başkan Konya Büyükşehir Belediyesinde yöneticilik deneyimini üst düzeyde olduğunu göstermişti, şimdi Sanayi Odası Başkanlığının yanı sıra artık Konya’yı Ankara’da TOBB’da temsil edecek.

Bu arada bir ayrıntıyı daha sizinle paylaşayım, Memiş Kütükçü Bey’de, Selçuk Öztürk Bey’de Doğanhisarlı. Doğanhisar ilçesinin etkili isimleri Konya’ya hizmet ediyordu, şimdi artık Ankara’da Konya lobisi oluşturacaklar, Konya’nın çıkarlarını, Konya’nın geleceğini, Konya’nın vizyonunu Ankara’da takip edecekler, geliştirecekler.

Memiş Kütükçü Bey yaşam öyküsü bakımından da hakikaten saygıyı hak eden bir insandır. Tırnakları ile buraya gelmiş bir insan, Doğanhisar’dan çıkarak, yıllarca parasız yatılıda okuduktan sonra TÜMOSAN’da bir taşeron firmada göreve başlayan Memiş Kütükçü azimle, mücadeleyle bugün sadece Konya’nın değil Türkiye’nin en önemli kurumlarından birisinin yönetim kurulu üyeliğine seçilmiştir.

Elbette 200 kişiye iş vermesi, Türkiye’nin en önemli vinç firmalarından birisinin sahibi olması ve bugün TOBB’un yönetim kurulu üyeliğine seçilmesi azimle, sabırla nelerin başarılabileceğini bize göstermesi bakımından da önemlidir.

TOBB seçimlerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. TOBB Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçilen Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü’yü kutluyoruz, ayrıca TOBB Yönetim kurulu listesine yedekte giren Selçuk Başkanı da kutluyoruz.

Böylece borsa ve oda başkanlığı sürecide tamamlanmış oldu, yeni bir dönem başladı. Yeni dönemi Konya’nın lehine çevirmek hepimizin başlıca görevi olmalıdır.

Birlikte Konya’yız, ne demek şimdi gösterme vaktidir.

Güzel bir dönem olmasını diliyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR