Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Türkiye’de transfer dönemi

Türkiye’de transfer dönemi

2023-2024 dönemi birinci transfer dönemi 26 Haziran’da başlayacak. Transferin başlangıcından çok bitiş tarihi olan 15 Eylül tarihi Türk futbolu için önemli. Çünkü kulüplerimizde para kalmadı. Pazarda akşam saatlerini bekleyen vatandaş gibi şimdi takımlarımız. İstanbul takımları bir yolunu bularak bütçenin arkasından dolaşabiliyorlar. Anadolu kulüpleri ise böyle manevra yapabilecek alanları yok.

Alınacak oyuncu profilleri belli; 30-32 yaş üstü eski kariyerli oyuncular (son sözleşme). Avrupa’da veya Baltık ülkelerinde yetişen henüz keşfedilmemiş genç oyuncular (iyiler alınıyor, kalan futbolculardan) ve bir de ligimizde sözleşmesi bitmiş, tanılan oyuncular. Bunun dışında Anadolu takıları futbolcu alamaz. Bir adım ilerisi artık eldeki futbolcuları tutmak, yeni alınacaktan daha önemli.

Konyaspor’a bakalım. Emreli- Boucha takıma veda etti. Boucha ofansa çıkmasa da 6 numarada kötü değildi. Ancak Oğulcan- Soner-Paz orayı götürebilir. Emreli başarılı bir sezon geçirmedi. Stanojevic bence doğru yerde oynatmadı, Mahir de çok çaba göstermedi. Moreno-Diouf-Pozuelo… En az ikisinin takımda kalması gerekiyor. Hatta yapılabilirse hepsinin. Şehrin dinamikleri harekete geçmeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR