Merve Ateş

Merve Ateş

TÜYAP’TA ÇİFTÇİLERİMİZ YORULMASIN

TÜYAP’TA ÇİFTÇİLERİMİZ YORULMASIN

Tarım Fuarı’ndan geride kalanlar…

Türkiye’nin en büyük tarım fuarı Konya’da açıldı. Tarım makineleri sektörünün önde gelen firmaları, ürünlerini tanıtmak için Konya’ya geldi. 12. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'na, 978 markanın temsilcisi katıldı.

Fuarda en çok ilgiyi Alman makinesi olan 1 dakikada 1 ton pancar söken Holmer gördü

Türkiye’de bu yılın kuraklığın konuşulduğu bir yıl oldu. Tabi ki rekoltede bir nebze düşüş olacak bu bir gerçek.Firmalar satışlara da yansıdığı görüşünde.Geçen yıl 300 Traktör satan bir firma bu yıl 150 satmış…

Fuara katılan firmalar, Konya’ya her gelişlerin de ayrı bir heyecan duyduklarını anlattı.

Fuarı farklı coğrafyaları kapsayan ülkelerden gelen  yüzlerce yabancı ziyaretçi Konya'da buluştu. Almanya, Rusya, Hollanda, İngiltere, İtalya…

Konya'daki tüm oteller ve konaklama tesisleri tam kapasite ile doldu.

12.Uluslararası Tarım Fuarı  Konya'nın sosyo-ekonomik yapısına olumlu katkılar sağladı

                                                                ***

Fuar alanında yeni eklenen holler  istenince bir şeylerin yapılabileceğini gösterdi bizlere . 70  bin metrekareye yakın alanda tarımın yıldızları gövde gösterisi yaptı.Geçtiğimiz yıl yaşanan hadiseler olmadan bu seviyelere ulaşılabilseydi.

Konya Tarım Fuarı sadece  Türkiye pazarı için değil aynı zamanda Avrupa ve Orta Doğu pazarları içindi bir fırsat , görüştüğümüz firmaların her biri Avrupa ülkeleri ile ticaret yapan firmalar.

                                                                   ***

Tarımın önemli bir değer olduğu şehrimizde tarım fuarına ilgi ilk bakışta çok yoğun gibi görünmese de ziyaretçi sayısı bakımından geçtiğimiz fuarları geride bırakacak görünüyor.Holl sayısının arttırılması yoğunluğu geniş alanlara yaymış durumda. Klimalı salonlar, ferah ortamlar, Konya’ya yakışır bir alan olmuş.

Fuarı gezdik gezdik bir günde zor bitirdik,yaklaşık 10 Km yol yapmışızdır.

     Avrupa ülkelerinde olduğu gibi holler arası yürüyen bantlar TÜYAP İçinde bir alternatif olabilir.

Daha verimli bir tanıtım açısından. Hızlıca geçmek zorunda kalmaz çiftçilerimiz.daha çok zaman geçirir araç gereçlerin çevresinde .Yorulmadan tarım aletlerini alır gider toprağına

    Fuara katılan firmalarımızın en çok fuar tarihinden şikayet ettiler bize Mart ayında yapılıyordu geçmiş yıllarda, şimdi ise Mayıs çiftçimiz zaten bu ayda tarlaya inmiş oluyor, fuara gelmek için işini bırakıyor iki saat hızlıca göz gezdirip gidiyor.

Halbuki Mart ayında çiftçi henüz tarlaya inmemiş oluyor, gerekli araç gereçlerini buradan temin edebiliyor, zaman açısından da daha rahat bir dönemde bu fuarı gezmek istiyor cümleleri ile karşılaştık..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Merve Ateş Arşivi
SON YAZILAR