Merve Ateş

Merve Ateş

OPERASYON NEDEN YAPILDI?

OPERASYON NEDEN YAPILDI?

Haftalardır Konya sakin günlere uyanıyordu. Dün  ise hazırlıkları aylardır süren  tüm Türkiye ile birlikte eş zamanlı operasyonlarla kent sokaklarında da hareketli dakikalar yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde Konya Barosu avukatlarından Memduh Oğuz’un tutuklanmasıyla başlayan Paralel Yapı operasyonları son iki günde farklı bir boyut kazandı.

 

Konya merkezli "paralel yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 19 ilde dün sabah eş zamanlı operasyon yapıldı.

Şu ana kadar gözaltına alınanlar arasında paralel yapının eğitim kurumlarından sorumlu olduğu iddia edilen bir çok kişi var.

“Himmet” vermeyen  İş adamlarına  tehditler, şantajlar  ise diz boyu.

“Yeni Haber” olarak operasyonun, örgütün finansal yapısına yönelik olduğunu dün gazetemizden duyurmuştuk.

 

DEVAMI ELBET GELECEK

Konya’da, Avukat Memduh Oğuz’la başlayan Paralel yapı operasyonları çerçevesinde, yönünü örgütün gelir kaynaklarına çeviren Konya Emniyeti, işadamları tek tek  sorguya çağırılıyor.

 

FAALİYETLER MERCEK ALTINDA

Bu sorgularda, yapının bağışçılarını sektör sektör ayırıp birer mütevelli heyeti oluşturduğu ve bu sayede bağışları kolaylıkla kontrol altında tutabildiği tespitine varılmış.

                Sorguya alınan işadamlarından çoğunluğunun bağışları “Gönüllü” olarak yapmadıkları, “Himmet” toplama adına gelen yapıya mensup kişilerin tehdit ve korkutmaları nedeniyle yaptıkları yönünde ifade vermesi, Operasyonun ‘neden yapıldığı’ ve gerekliliğini gözler önüne serdi.

 

Örgütün finansal kaynaklarının çözülmesinden sonra diğer ayaklarının da mercek altına alınacağının haberini veriyor.

Kaynaklar, yapıyla olan mücadelenin her yönüyle sürdürüleceğinin sinyallerini  bu operasyonla duyurmuş oldu.

 

Baş yazarımız Murat Can’ın da ifade ettiği gibi “Garibanın parasıyla İsrail hamiliği yapanlar elbet hesabını verecektir.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Merve Ateş Arşivi
SON YAZILAR