Esra Akyol

Esra Akyol

ÜLKEMİN BİR HAFTASI

ÜLKEMİN BİR HAFTASI

Bu hafta ülkemizin gündemi oldukça yoğundu. Geçtiğimiz Cumartesi günü Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüse yapılan bombalı saldırıda maalesef 14 askerimiz şehit oldu. Daha İstanbul’daki şehitlerimizin acısı dinmeden, gözyaşımız kurumadan üstüne bir de bu olay eklenince milletimizin öfkesi daha da arttı. İstanbul’da yapılan yürüyüşler protestolar tüm yurda yayıldı.

Teröre karşı yapılan protestoların en dikkat çekenleri Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yapılan yürüyüşlerdi. Bu yürüyüşlere Kürt vatandaşlarımızın da katılması Türk-Kürt kardeşliğinin ülkede karışıklık çıkarmak için Kürtleri kullanan bütün şer odaklarına gösterilmesi açısından oldukça önemliydi. Milletimiz Türküyle Kürdüyle teröre karşı tek yürek oldu.

Tüm yurtta teröre karşı yapılan bu protestolarda hareketleriyle topluma örnek teşkil eden, sürekli göz önünde olan ünlüleri, sanatçıları aradı gözlerimiz. Gezi parkı olaylarındaki gösterilerde en ön saflarda yer alan sanatçılar,  teröre karşı tek yürek olmaya pek gerek duymadılar galiba. Onlar için kesilen birkaç ağaç bu vatan için can veren şehitlerimizden daha önemli olmalı.

Devlet kanallarından yapılan açıklamalara baktığımızda PKK’nın tükenişe geçtiğini, örgüt içinde büyük yıkımın olduğunu ve bu yüzden bireysel teröre başladığını anlıyoruz. İnşallah en kısa zamanda elleri kurur da bir daha askerimize polisimize dokunamazlar.

Avrasya Tüneli

Asya ile Avrupa’yı denizin altından karayoluyla birleştiren Avrasya Tüneli Salı günü açıldı. Birçok özelliğiyle Avrupa’da ve dünyada ilk olan tünel, iki yaka arasındaki mesafeyi 15 dakikaya indiriyor. Tünel açıldı açılmasına ama açılış heyecanla beklenirken Pazartesi akşamı üzücü bir olay yaşandı. Rusya’nın Türkiye büyükelçisi bir sergide konuşma yaparken bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Son dönemde her konuda iyileşmeye giden Türkiye-Rusya ilişkilerini baltalamaya çalışan bu saldırının failinin FETÖ’cü olması Türkiye üzerinde oynanan oyunların bitmeyeceğini gözler önüne seriyor. Saldırının bir dikkat çekici yanı da failin polis olması. Üstelik FETÖ’nün çalıntı sorularıyla sınava giren bir polis.

Türkiye-Rusya ilişkilerini bozmaya yönelik yapılan bu saldırı amacına ulaşamaz, çünkü herkes her şeyin farkında artık. Bunları yapanlar kendilerini o kadar ortaya döktüler ki kimse bu oyunlara kanmıyor.

En uzun gece

21 Aralık’ta bu yılın en uzun gecesi yaşandı. Alışveriş merkezlerindeki mağazalar en uzun gecede alışveriş severler uzun uzun alışveriş yapsın diye saat 24.00’a kadar açıkmış. Markalar bu gece için indirimler ve kampanyalar düzenlemişler. Sevgililer günü, anneler günü, babalar günü derken hiçbir fırsatı kaçırmayan mağazalar, 21 Aralık’ı da kaçırmamışlar. Uzmanlar ülke ekonomisine canlılık kazandırması bakımından böyle günlerin önemli olduğunu söylüyor. O zaman ne diyelim alışveriş severlere kolay gelsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Esra Akyol Arşivi
SON YAZILAR