Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Vatanını en çok seven işini iyi yapandır!

Vatanını en çok seven işini iyi yapandır!

Sevgili okurlar, herkese güzel bir hafta diliyorum.
 
Bugünkü köşemde, hafta sonu Konya’da düzenlenen önemli bir programdan bahsedeceğim.
 
Genç MÜSİAD Konya Şubesi'nin düzenlediği Young Business Academy (YBA) yoğun katılımlarla gerçekleşti. İki gün boyunca düzenlenen konferanslarda, alanında uzman 9 farklı konuşmacı, genç katılımcılara ufuk açıcı bilgiler verdi. Programın sonunda da katılımcılara sertifika verildi.
 
Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen programlar, gerçekten de dolu doluydu. Hem sunucular ve anlattıkları dolu doluydu hem de programa olan yüksek ilgiden dolayı salon tıklım tıklımdı.
 
Programda; Microsoft Eski Yöneticisi Cerebrum Teknoloji Kurucusu Erdem Erkul, Trendyol Saha Satış Bölge Müdürü Serhat Karaboyun ve N11 Saha Satış Bölge Müdürü Mehmet Dereli, Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi Yönetim Kurulu Başkanı Boğaçhan Göksu, Türk Hava Yolları Kurumsal İnovasyon ve Projeler Başkanı Adem Yılmaz, Webtures Kurucusu Kaan Gülten, Turquality Danışmanı Salim Çam, Fütüristler Derneği Başkanı Mustafa Aykut ve Yıldız Holding Danışmanı Mustafa Saka, iş hayatlarındaki tecrübelerini paylaştı.
 
Bu kadar önemli ismin gençlere bir başarı meşalesi yakması çok önemliydi doğrusu. Hem anlatılanlar hem de anlatanlar, gençler için rol model alınacak nitelikteydi.
 
Özellikle e-ticaret, dijitalleşme, yerli ve mili üretim, değişen küresel dünya, pandeminin ticaret ve sosyal hayata etkileri, yeni nesil ticaret, girişimcilik, motivasyon, kriz yönetimi, yeni nesil pazarlama teknikleri, geçmiş ve gelecek vizyonu ve özgüven gibi başlıca konular, Konya’nın genç iş insanları için çok değerliydi.
 
Genç MÜSİAD’ın böyle önemli başlıkları gündemine alıp, böyle değerli ve önemli konuşmacıları davet etmesi ve gelecek için şimdiden hazırlanmaya başladığını görmek çok memnuniyet verici.
 
Yurt içinde 60 yurt dışında ise 35 şubesiyle ulusal ve uluslararası noktalara temas ederek Türkiye’nin en büyük gençlik yapılanmalarından biri haline gelen Genç MÜSİAD, bu çalışmalardan elde ettiği entelektüel birikim ve gösterdiği azim ile bayrağı çok daha ileriye taşımaya şimdiden başlamış.
 
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı’nın, programda gençlere verdiği tavsiyeler de dikkatimi çeken bir başka ayrıntıydı.
 
‘Ne iş yaparsanız yapın ne olur yaptığınız işin en iyisini yapmaya çalışın. Branşınızda ünlü olmaya çalışın. Hangi işi yaptığınız önemli değil, bir işi nasıl yaptığınız çok önemli. Bir savaş iyi bir askerle, iyi bir silahla ya da iyi bir komutanla tek başına kazanılmaz. Mutfakta da iyi bir aşçı olması gerekiyor, lojistiği sağlayan iyi bir ekibin olması gerekiyor. Bir bütün halinde herkes iyi olursa bu savaş kazanılır. Biz de bu vatanı bir yerlere getirmek istiyorsak; hepimiz bir konuda en iyi olmanın mücadelesini vermek zorundayız. Eğer hayatta bir iz bırakmak istiyorsanız ne iş yapıyorsanız yapın ama en iyisini yapmaya çalışın. Gece yatarken, ‘Bu işi nasıl daha iyi yapabilirim?’ diye düşünmeye çalışın. Doğruluktan ve dürüstlükten asla ayrılmayın.’
 
Ne kadar güzel tespitlerde bulunmuş Hilmi Kağnıcı…
 
Toplumun ilerleyememesindeki esas sorun da bu değil mi zaten? Toplumları ilerleten insanlar, işini en iyi yapan, alanında uzman olan kişilerdir. İşini iyi yapmayan insanlar, toplumun ilerlemesinin önündeki en büyük engeldir.
 
Toplumumuza iş ahlakı kazandıramazsak ne gelişebilir ne de muhasır medeniyetler seviyesine çıkamayız. Önce işimizi yapacağız. İşimizde dünyanın en iyisi olacağız. Vatanımızı seviyorsak işimizi en iyi şekilde yapacağız.
 
İşte o zaman önümüzde kimse duramaz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR