Şerife Demir

Şerife Demir

Virüsle imtihan ediliyoruz

Virüsle imtihan ediliyoruz

Selamun Aleyküm saygı değer Yeni Haber okurları…

Bu hafta gündemi çok meşgul eden ülkemize gelmesin diye dualar ettiğimiz corona virüsünden bahsedelim.

Virüs nedir, nasıl bulaşır? Bunları zaten fazlasıyla TV’den, sosyal medyadan ve etrafınızdaki kişilerden bilgilerini alıyorsunuz. Ancak biraz sanki fazla abartıldığını düşünüyorum.

Kanserden ya da trafik kazaları vs. gibi sebeplerden ölenlerle kıyas edildiği zaman hala bu virüsten hayatını kaybeden sayısı aynı süre içerisinde daha azdır.

Ama tabi ki gerekli önlemleri de almak gerekmektedir. Ülkemizde eski devirlerin aksine şimdi vatandaşına değer veriliyor. Şuanda bizleri yönetenlerin sayesinde ülkemize virüs girmeden bütün önlemler alındı çok şükür.

Okulların tatil edilmesi bir çok organizasyonun iptali neredeyse ülkenin her tarafını dezenfekte etmeleri takdir edilir davranışlarından bir kaç tanesidir.

Türkiye olarak bu virüs belasını fazla sıkıntı olmadan atlatacağımızı düşünüyorum.

Temizliğin ne kadar önemli olduğunu, sık sık ellerinizi yıkayın söylemleriyle belirtiyorlar. Bunu günde beş vakit abdest alarak rahatlıkla gerçekleştirebiliriz.

Tedbirin ne kadar gerekli olduğunu, hastaların maske takması gerektiğini, kalabalık ortamlarda dolaşılmamasını, sağlığın ne büyük hazine, insanın ne kadar aciz, dünyanın ne kadar fani olduğunu gösteriyor.

Hala dünyada kalacağını düşünen aciz esnaflar var. Bu noktada her şeyi 3-4 katına çıkaran sizler corona virüsü sayesinde yüzde iki yüz kâr yaptınız. Virüs sizi teğet mi geçecek yoksa zengin oldunuz sayemde diye size ayrıcalık mı tanıyacak soruyorum.

Zor günlerin birlikteliği perçinlemesi gerektiğini düşünürsek bu fırsatçılık neden  diye düşünmek gerekiyor. Müslümanlık denince mangalda kül bırakmadığımız, İslam dininin hüküm sürdüğü güzel ülkemde yok artık  diyeceğimiz şeyler neden yaşanıyor. Bu hengamede ben gemimi kurtarayım da kim ne yaparsa yapsın diyen esnaf senin de bu virüse yakalanma şansın herkesle aynıdır. Daha önemlisi giderken götürebileceğin tek şey de aynıdır.

Millet olarak Mevla’nın belki bizi bu vürüsle imtihan ettiğini düşünüp kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Fakat bunu yapmak yerine aciz insanlar hala marketleri talan ediyor. Kolonya raflarını boşaltıyor, maskeler evde biriktiriliyor. Halbuki hala zaman varken camileri doldurmuş olsak, ibadete yerli yerinde yapsak, yaptığımız amellerden tat alsak, günde okuduğumuz dualara sabah akşam 21 kureyş suresi eklesek  ne güzel olur.

İmam Rabbani (hz.) terkibi soframızda tuzu eksik etmeyip yemeğe tuzla başlayınca hem sünneti yerine getiriyoruz ve 1 dakika ağızda tuzu tutunca bütün mikropları öldürüyoruz.

Tedbir bizden, takdir Mevla’dan diyoruz. Ülkemizi ve bütün Müslümanlığı Mevla her türlü musibetlerden uzak eylesin. Dua ile…

Allah’a emanet olun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Demir Arşivi
SON YAZILAR