Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Virüsü Konya’ya gazeteciler getirdi!

Virüsü Konya’ya gazeteciler getirdi!

Koronavirüs oranlarında Konya’da endişe verici artış hız kesmeden devam ediyor. Son açıklamalara göre Konya'da her 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısı 203,91 oldu. Kentte bir önceki hafta bu sayı 150,98’di.
 
Ne kadar denetim yapılırsa yapılsın(!) Konya’da vaka artışı bir türlü önlenemiyor.
 
Hiç kimsenin suçu ya da ihmali yok.
 
Denetimler kusursuz yapılıyor. Önlemler eksiksiz alınıyor.
 
Bakmayın öyle her gece pavyonlarda alem yapıldığına ya da yaptırıldığına. Oralarda virüsün ne iş var? Hem sonuçta virüse karşı alkol çok etkili. Ha eline sürmüşsün ha içmişsin. Adamlar sonuçta alkolle iç dış sağlam dezenfeksiyon yapıyorlar.
 
Sokaklarda falan bir tane kuralsızlık görmedim. Tek bir kişi bile maskesiz, mesafesiz dolaşmıyor. Hem maske, mesafe, temizlik o kadar da önemli değil aslında.
 
Paranoyak paranoyak konuşuyoruz işte. Konya’da herkes mesafeye çok dikkat ediyor. Alaaddin Tepesi’nde falan hafta sonlarında in cin top oynuyor. Kimse evinde çıkıp bağdan boşanmış gibi çimlere serilmiyor.
 
Ev ziyaretleri vakaları artırıyormuş. Geçin bunları ya. Akşam ya da hafta sonu birbirine misafirliğe giden kimseyi görmedik ki biz. Herkes evinde uslu uslu oturuyor.
 
Marketlerde, mağazalarda veya bunun gibi yerlerde kurallar o kadar titizlikle uygulanıyor ki, Almanlar bile bu kadar disiplinli olamazdı doğrusu.
 
Kısacası Konya’da herkes çok titiz, her şey çok düzenli, denetimler çok sağlam, herkes işini kusursuz yapıyor, duyarsız tek bir kimseyi görmedim.
 
Allah Allah o zaman Konya’da bu virüs artışı niye oluyor ki acaba?
 
Sorumlusu belli canım, benim ki de soru mu şimdi…
 
Konya’da virüsü tabi ki gazeteciler yayıyor!
 
Konya’da vaka artışı nasıl önlensin ki? Konya’nın böyle bir basını varken vaka artışı nasıl önlensin?
 
Ohoho bunlar daha iyi günlerimiz. Durun bakalım daha neler yapacağız size… Çünkü hepinize garezimiz var, virüs yayılsın diye elimizden geleni yapıyoruz.
 
Utanmadan bir de haber yapıyoruz. İşimiz gücümüz Konya’yı karalamak… Hep algı yapıyoruz!
 
Ne kadar sorumsuz insanlarız. Denetimler yetersiz, pavyonlara çare bulunamadı, kurallara yeterli derecede uyulmuyor, özellikle hafta sonu mesafeye dikkat edilmiyor, caydırıcı önlemler alınmıyor gibi safsatalarla Konya’ya çamur atıyoruz bir de utanmadan…
 
Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu bizi suçlamakta sonuna kadar haklı. Bu virüsün baş sorumlusu kesinlikle Konya basınıdır.
 
O kadar önemli olaya ses çıkarmayan, varlığıyla yokluğu pek hissedilmeyen Konya STK Platformu, sessizliğini tam zamanında bozarak, durup dururken açıklama yapar mıydı yoksa…
 
“Koronavirüsle mücadelede pek çok gelişmiş ülke ve milletten daha iyi bir performans sergilediğimiz, bu kapsamdaki kısıtlamalara ekseriyetimizin azami derecede uyma yönünde hareket ettiği bir dönemde bir kısım medya organlarındaki şehrimizi ve insanımızı karalama boyutlarına varan yayınları anlamakta güçlük çekiyoruz. Ferdi birkaç olayı ön plana çıkararak, Konya’nın adeta bir günah keçisine döndürülmeye çalışılma gayretlerini hayret ve kızgınlık içinde takip ediyoruz…”
 
İşte budur. Yine Konya için büyük bir hizmet. Çok isabetli bir açıklama yaparak toplumun kanayan yarasına parmak bastılar.
 
Sevgili okurlar, Konya STK Platformu yine insaflı davrandı. Konya yerel basınını kastetmemişler. Ulusal basına söylüyorlarmış. Kastettikleri ismi basın metnine eklemeye üşenmişler ama.
 
Kızmayın canım. Virüsle mücadele sürecinde çok ulvi işler yapıyorlar. Böyle rezalet bir Konya basınıyla uğraşıyorlar sonuçta. Adamlar yorgun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR