Kasım Göçer

Konyaspor rutinine dönüyor

Kasım Göçer

Konyaspor'un lige kötü başlangıcı ve devam eden kötü gidişatı İlhan Palut'un orta sahayı Jevtoviç ve Toth olarak  revize etmesiyle birlikte sona ermiş görünüyor. Trabzonspor galibiyeti ve Kasımpaşa deplasmanından alınan 1 puan Konyaspor'un rutinine döndüğünün işaretlerini verdi.

Kasımpaşa deplasmanından alınan bir puanı olumlu buluyorum. Dengede bir maç oldu. Hatta maç başlangıcında Konyaspor daha etkiliydi. Yakaladığı net pozisyonlardan bir tanesini gole çevirse üç puanla da dönmesi mümkündü.  Çok tempolu bir oyun görmesek de Jevtoviç ve Toth oynadığında takımın savunma ve orta saha direnci yüksek oluyor. Akılcı bir çözüm olarak milli maç arasına kadar bu tercihin daha erken yapılması gerekiyordu. Ligde henüz kaybetmeyen  Kasımpaşa deplasmanından Konyaspor puanla dönüyorsa orta sahada Jevtoviç ve Toth 'un birlikte oynaması sayesinde olduğunu söylemeliyim.

Gonçalves 'i tekrar kanat pozisyonuna atarak İlhan Palut daha önceki verimsiz tercihlerinin birinden daha vazgeçti. Yetersiz görünen Awaziem yerine Baniya'ya şans vermesi de kötü gidişatı durduran tercihlerinden birisiydi. Ancak tüm bunlar bile bence halen İlhan Palut'un arzu ettiği oyunu oynaması için yeterli görünmüyor. Bunun için Melih
İbrahimoğlu'nun etkisizliğine  de bir çözüm/alternatif geliştirilmesi gerekiyor. Melih o kadar formsuz ki ne savunmada  ne hücumda istenen performansı verebiliyor.

Bir diğer sorun kulübeden gelenlerin de pek katkı vermemesi. Mustafa Muhammed Kramer'i çok aratacak gibi. Bardhi üzerindeki psikolojik baskının kırılması lazım. Çözümlerden birisi takımdaki yetenek tablosuna baktığımızda Bardhi olabilir. Ancak bir kaç iyi maç çıkarıp gol   atmadan üzerindeki mental baskıyı atması zor.  Bir tür çıkmaz içinde, çıkmazdan çıkarsa fayda verebilir, çıkabilir mi emin değilim.

Deniz Türüç'ün yaşına rağmen tabela yapabileceğini düşünüyorum. Ancak bu, sağ ön pozisyonda oyuncudan kanat savunması bekleyerek olmaz. Sağ iç koridor ya da santrafor arkasında kaleyi karşıdan görmesi gerekiyor. İyi bir şutör olduğu için böyle oynarsa gol katkısı verir. Ya Jevtoviç/Toth önüne Deniz 'i koymak gerek ya da dün sakatlanan Andzuana'ya sağ kanadı tümden kontrol ettirip Deniz'i içe atarak kullanmak gerek.

Milli maç arasında Dompe hazır olursa takımdaki kreatif eksikliğe ilaç olabilir. Her topla buluştuğunda tehlike yaratabileceğinin sinyalini veriyor. Ancak savunma sıkıntılı Massuaku ile birlikte solda kullanıldığında sol tarafta savunma zaafiyeti oluşma ihtimalini de göz ardı etmemek lazım.

Özetlersek Jevtoviç Toth ile devam edip Melih'i kulübeye göndermek, Gonçalves'i ortada kullanmamak, aksine Deniz'i kaybedilen ilk dört maçtaki Gonçalves'in pozisyonun da kullanmak, belki Bardhi 'ye yine aynı pozisyonda görev vermek, Dompe sol kanat ama bir de sağ kanat performansına bakılabilir,  Deniz 10 numara pozisyonunda oynarsa sağ taraf Uğurcan açık olarak Andzuana kullanılabilir, daha Colley seçeneği var (ama O da sol kanat.)  Yani milli ara dönüşü Jevtoviç Toth ile devam edip ön alanda Melih'siz seçenekler de denenebilir.

Yazarın Diğer Yazıları