Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Yazık değil mi Barış Bektaş’a?

Yazık değil mi Barış Bektaş’a?

Geçtiğimiz hafta başında siyasete ve özellikle de Konya siyasetine dair bazı bilgileri paylaşmıştım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın genel seçim tarihi ile ilgili işaret ettiği 14 Mayıs tarihi ile birlikte Konya’daki teşkilatlarda artan hareketlilik üzerinden AK Parti’ye dair bazı bilgiler vermiştim.

O yazımda verdiğim bilgilerin arkasında olduğumu yeniden hatırlatma gereği duydum.

AK Parti Konya’da güçlü bir milletvekili listesi oluşturuyor. Murat Kurum, Fahrettin Koca ve Hasan Angı’nın başı çektiği listede, mevcut vekillerden 3 tanesinin daha yeniden aday yapılacağı konuşuluyor.

O isimleri şimdilik paylaşmayacağım. İlerleyen günlerde zaten yavaş yavaş netleşir.

Hasan Angı’nın ismi üzerinde ise bugün de kısaca duracağım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kasım aynın sonunda Konya ziyaretinde dikkatimi çeken bir olayı aşağıdaki satırlarla paylaşmıştım.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlana’yı ziyaretinden sonra AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’yı makam aracına davet etti. Konya’daki tüm temaslarında Hasan Angı’yı yanından hiç ayırmadı. Gün boyunca Hasan Angı ile birlikte kendi makam aracıyla yolculuk yaptı.

Hatta Konya’dan ayrılmadan önce, havalimanında bakanlar ve bürokratlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı uğurlamak için beklerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hasan Angı, makam aracında 15-20 dakikadan fazla bir süre sohbet ettiler.

Bir gazeteci olarak ne konuştuklarını acayip merak ettim.”

Merakımı sonunda giderdim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaret ettiği illerde il başkanları ile özel görüşme yaparak milletvekili listeleri üzerinde bazı direktiflerde bulunduğu kulislerde sıkça konuşuluyor. İşte Konya’daki bu görüşmede de aynı konular konuşulmuş.

AK Parti’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteğiyle çok sayıda il başkanını bu seçimlerde milletvekili listesinde dahil edeceği biliniyor. Bu doğrultuda geçtiğimiz hafta AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy istifa etmişti, geçtiğimiz gün de AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz istifa etti. Çok kısa bir süre içinde AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da milletvekili adaylığı için istifa edebilir.

AK Parti de durum bu.

Ama bugünkü asıl konumuz muhalefet. Özellikle de Cumhuriyet Halk Partisi.

Altılı masanın seçimlere 40’tan fazla şehirde tek liste ile gireceği zaten kamuoyunun gündeminde. Bazı şehirlerde CHP, bazı şehirlerde ise İP, altılı masanın milletvekili adaylarını çıkaracak.

Peki Konya’da durum ne olacak?

Altılı masanın Konya’da seçimlere CHP çatısı altında gireceği konuşuluyor. Diğer partilerin Konya’da liste oluşturmayacağı güçlü iddialar arasında.

Hatta öyle bir iddia var ki, büyük ses getirecek cinsten.

Geçtiğimiz haftaki yazımda kısmen bahsetmiştim zaten. Fakat denklem sürekli değişiyor. Altılı Masa’nın yol haritası sürekli güncelleniyor.

Şimdi yeni bir denklem daha kuruldu.

Kulislerde konuşulan bu denkleme göre; Altılı Masa Konya’da psikolojik bir üstünlük mücadelesi vermek amacıyla CHP çatısı altında bazı genel başkanları milletvekili adayı çıkaracak. Peki kim bu isimler?

Sıkı durun!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Konya’da CHP çatısı altında milletvekili adayı yapılacağı söyleniyor.

Bu denkleme CHP seçmeni nasıl bir tepki verir bilinmez. Fakat çok hoşnut olacaklarını sanmıyorum.

Ama asıl konu bu değil.

Aralık ayında milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa eden eski CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş’ın durumu ne olacak?

Yıllarca CHP için emek veren, belli bir çizgisi olan, Konya’yı bilen, tanıyan, milletvekili olması dahilinde Konya için çalışacak olan Barış Bektaş’ın durumu ne olacak?

Son genel seçimlerde Abdüllatif Şener ve Abdülkadir Karaduman’ı Konya’dan vekil yapıp Konya ile tüm bağlarını kopartan CHP yine aynı hatayı mı yapacak?

Daha açık ifadeyle, yazık değil mi Barış Bektaş’a ve emeklerine?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR