Sıtkı Yonca

Sıtkı Yonca

YENİ HABER’İ KUTLUYORUM

YENİ HABER’İ KUTLUYORUM

18 Eylül 2017 tarihli sayısıyla vermiş olduğu Eğitim Dergisi ekinden dolayı Yeni Haber Gazetesi'ni kutluyorum. Derginin hazırlanmasında emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Gazete yerel ama vermiş olduğu ek ulusal basın seviyesinde. Bildiğim kadarıyla Konya basınında bu seviyede kültür hizmeti bir ilk galiba. Varsa da ben hatırlamıyorum. Dergi hem görsellik hem de içerik açısından dopdolu. O tarihli gazeteyi almamış olanlar Yeni Haber’e uğrayıp  dergiyi temin ederlerse kitaplıklarına iyi bir eğitim kaynağı kazandırmış olurlar.

                Dergiyi incelemek iki saatimi aldı. Değdi mi? Fazlasıyla..

                Hüseyin Koyuncuoğlu’nun, üniversite mezunlarında teori ve pratik birlikteliğini sorgulayan  editoryal yazısını bir solukta okuduktan sonra sayfayı çevirince ‘’Konya Eğitim Seviyesi Yükseliyor’’ başlıklı  yazıdan Konya’da okuma yazma bilmeyenlerin oranının %2.5 olduğunu ve bu oranın Türkiye’de iller bazında 20. sırayı işgal ettiğini öğreniyoruz.

                Konya’da üniversite mezunu oranının da %12.7 olduğu bilgisi 9.sayfada geniş bir istatistik verisiyle desteklenmiş.

                Meram Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı ve gazetemiz yazarı Ayşe Atsan’ın, lisenin 2017 yılında üniversiteye yerleştirmiş olduğu okulları detaylandıran açıklamaları çok ilgi çekici. 37 öğrencisini Tıp  Fakültesine yerleştiren bir kurum bu ilgiyi fazlasıyla hak ediyor.

                Ayşe Hanım’ın açıklamalarında şu cümleyi araştırmaya değer buldum. ‘’Okulumuzda yatılı kalan öğrencilerimizin daha başarılı olduğunu gözlemledik.’’  Bana ilgi çekici gelen bir de isteği var Bakanlıktan. Devamsızlık konusunda özel okullara tanınan hakkın devlet okullarına da tanınmasını istiyor. Ben,  yönetmelik farkına bağladım. Tebrikler başkan.

                Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘’Bilgehaneler’’ ismiyle, bu bilgehanelerin 3 merkezinden 2016 yılında 12 bin 831 öğrencinin yararlandığını yeni öğrendim. Sadece Keykavus şubesinde artık rahmetli olsa da TEOG kursları verildiğini öğrenmiş olmak da mutluluk verici. Bu çalışması için belediyeye teşekkür borcumuz var.

                Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’nin; eğitime 20 okul ve 18 tesis kazandırdıkları bilgisini  de verdiği açıklamalarını okuyunca, eğitimin geleceği adına umutlandığımı  ifadeyle kendisine teşekkür ediyorum. 

                Envar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Tekin Uzun ve Özel Başak Koleji Kurucu Temsilcisi Celal Demir’in (siyah havucun toz haline getirilmesi ve Başak asal sayı projeleri takdir edilmeyecek gibi değilki) TÜBİTAK projelerine  katıldıkları bilgisine bir Konyalı olarak nasıl sevinmezsiniz? Kendilerini buradan tebrik ediyor ses getirecek başka projeler bekliyoruz.

                Sınav Eğitim Kurumları Müdürü Muhammed Yavuz Gürbüzer’in, yeni öğretim yılı dolayısıyla alıntılar yaparak desteklediği uzun yazı, zaman harcamaya değer. Velilere,  görüşmelerimde benim de vurguladığım şu cümlesini  aynen aktarıyorum. ’’Çocuklar kendi sözlerinin (düşüncelerinin) de geçtiği kararları uygulama konusunda daha heveslidirler.’’  Kalemine sağlık.

                Armağan Koleji Kurucu Temsilcisi Mustafa Kürkçü kardeşimin ‘’eğitim disiplindir’’ diye özetlenebilecek  ve eğitime yeni bir tanımlama getiren görüşünü de burada hatırlatmadan geçemeyeceğim. Başarı dileklerimle.

                Derginin sonunda bir haber. Kitap okuma oranı binde birmiş. Çok yazık.

 Bu dergide çok ama çok şey var anlayacağınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sıtkı Yonca Arşivi