Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Yeni Sezon hayırlı olsun

Yeni Sezon hayırlı olsun

Öncelikle yeni sezon Konyaspor'umuza hayırlı uğurlu olsun inşallah bu sezonda geçen yıl olduğu gibi lige damga vuran bir Konyaspor izleriz. Geçen sezonki başarımızda büyük pay sahibi olan savunma hattımızın bozulmuş olması bu sezona başlarken en büyük handikabımız söz konusu oyuncular sadece performans olarak değil takım kimyası adına da önemli katkıları vardı. Umarım aynı kimyayı yeni gelen oyuncularla da yakalarız.

Sezonun ilk maçı olan deplasmanda oynadığımız Ankaragücü karşılaşmasına gelecek olursak ; bizim için sezona hızlı bir giriş yapmak ve bu sıkışık fikstür de ligde olabildiğince puan toplayabilmek açısından çok önemli bir maçtı. Başlangıçlar her zaman önemlidir.

Maça tutuk başlayan Konyaspor özellikle merkezde rakibin baskısına cevap veremedi, savunmadan top çıkarmakta da zorlanan ekibimiz oyun kuramayınca rakibin kaptığı toplarla hızlı hücumlarına maruz kaldı. İlk yarı itibariyle son 7-8 dakika hariç Konyaspor adına konuşulacak ve yazılacak açıkçası pek bir şey yoktu.

İlhan hoca ikinci yarıya iki değişiklikle başladı, bu iki değişiklikle birlikte aslında hoca oyun formatını da değiştirdi. İlk devrede oyunu kendi yarı alanında kabul edip Michalak'la hızlı çıkmak isterken , hem Michalak ‘ın etkisizliği hemde rakibin kanatları çok iyi kapatması neticesinde bu düşünce sahaya ve skora yansımadı.

İkinci yarıda oyunu rakip yarı alanda oynamak isteyen ve kanat akınları ile gol arayan daha etkili ve geçen sezondan esintiler sunan bir Konyaspor izledik bu kimliğimize uygun oyunla birlikte maçı belli dakikalarda domine ettik. Maçın hakemi net bir penaltı olan pozisyon da düdüğü çalsa belkide maçı da kazanabilir ve sezona üç puanla başlayabilirdik fakat maalesef bir puanla yetinmek zorunda kaldık. Bu sonuç her ne kadar bizi tatmin etmese de deplasmanda kaybetmemekte ligin başı itibariyle makul karşılanabilir.
Genel olarak takım hazır değil ve eksikleri var özellikle stoper bölgesi ve net bir santrafor transferi konusunda adımlar umarız atılacaktır. Yeni transferlerin takıma biraz daha ısınmasıyla birlikte oyun çeşitliliğimizin artacağını düşünüyorum sabırlı olmak ve birkaç hafta daha takımın oturmasını beklemek zorundayız, inşallah yeni sezon geçtiğimiz yıl olduğu gibi Konyaspor’umuz için güzel geçer.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi
SON YAZILAR