İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Bu maç trafiğini kaldırmak çok zor!

Bu maç trafiğini kaldırmak çok zor!

Vaduz maçının ardından Ankaragücü maçına çok da fazla hazırlanma şansı bulamadığı görüldü Konyaspor’un…

Yorgunluk mu, yoksa konsantrasyon eksikliği mi? Bir türlü sahaya kendi oyununu yansıtamayan Konyaspor’da bazı futbolcuların performansı saç baş yoldurdu… Özellikle Soner, Adil ve Rahmanovic, beklenen etkiyi gösteremedi. Soner’in yerli avantajından yararlanması 90 dakika boyunca sahada kalmasını sağladı. Cikalleshi de yine bekleneni veremeyen isimlerdendi. Paz ve Muric’in girmesiyle birlikte pozisyon arayan Konyaspor, Soner’in kafa vuruşunda %100’lük gol şansından yararlanamadı.

Calvo ile Amir her zaman olduğu gibi yine performanslarıyla öne çıkan isimlerdi.

Zymer ve Muriç’in çizgide kendilerini unutturma çabaları, Konyaspor’un bir süre eksik oynamasına neden oldu. Her zaman pozisyon arayan Zymer, Ankaragücü maçında sadece bir kaç kez orta yapma şansı yakalayabildi. Sehic, yüksek konsantrasyonunu bir dakika olsun bozmadı. Rakibin bir kaç pozisyonda öne geçmesini önledi.

Özellikle Konyaspor’un orta sahadaki kadro derinliğinde 5 yabancı 1 yerli oyuncu olma durumu yerli oyun zorunluluğunda Soner’e 90 dakika boyunca sabretmemize neden oldu.

Konyaspor’un vasat oyunu karşısında Ankaragücü biraz daha akıllı oynayabilse Konyaspor bu oyun karşısında Ankara deplasmanından farklı bir sonuçla ayrılabilirdi.


Oyuna bakıldığında memnun olmasak da 1 puan ve lige mağlup olmadan başlangıç, toparlanma adına önemliydi. Fakat yoğun maç trafiğine Konyasporlu oyuncuların pek de hazır olduğunu söyleyemeyiz… İlk lig maçında yargılamak doğru değil, ancak bu kadar maçı kaldırmak çok da kolay olmayacak…


Deplasman tribününün açılmasıyla birlikte taraftarlarımız daha ilk maçtan Ankara’ya çıkarma yaptı. Zaman zaman yükselen “Konya” sesleri, özlenen deplasman heyecanının daha şimdiden habercisi oldu…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR