Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Yeni Türkiye’nin İlk Günü TBMM’deydik

Yeni Türkiye’nin İlk Günü TBMM’deydik

Dün ve önceki gün sizlerle olmadım, biraz yoğunluk vardı, onun için Ankara’da Pazartesi günü tanık olduğumuz Yeni Türkiye’nin ilk günü ile ilgili yazımız bugüne kalmış oldu. Evet, tarihi kongre sonrası Rabbimiz bize AK Partinin Ahmet Davutoğlu Başkanlığında yapmış olduğu ilk grup toplantısına da tanıklık etmemizi lütfetti.

Türkiye gerçekten yoğun ve önemli günler yaşıyor, Yeni Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görevine tabiri caizse fırtına gibi başladı. Biliyorsunuz önceki gün Kıbrıs’ı ziyaret etti, daha sonra Azerbaycan derken; öyle anlaşılıyor ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hem kendi koşturacak ve hem de kendisi ile birlikte bütün Türkiye’nin koşturmasını sağlayacak.

Tabi Cumhurbaşkanımız koşturuyor, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da koşturuyor. Dediğim gibi Pazartesi günü Ankara’daydık, AK Partinin Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yaptığı ilk grup toplantısına katıldık.

Bununla birlikte Ankara’da bazı dostlarımızla da görüştük, Ankara’nın yoğunluğuna tanıklık ettik. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na yakın dostlarımızın ifade ettiğine göre Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu 2 saat uyku ile yoğun bir şekilde bugünlerde Yeni Türkiye için çalışıyormuş. Gecesini gündüzüne katmış Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız Türkiye için çalışıyor, tarih yeniden yazılıyor, dünya yeniden şekilleniyor.

Demek ki Yeni Türkiye’de geçer akçe yatmak, keyif yapmak değil, koşturmak, çalışmak mücadele etmek olacak. Netice itibariyle koşturmak zorundayız, çalışmak zorundayız, Türkiye’de yapılacak çok iş var, Yeni Türkiye kuruluyor, medeniyetimiz yeniden neşvünema buluyor, gecemizi gündüzümüze katacağız Yeni Türkiye’nin bir parçası olacağız…

Neyse geçelim Pazartesiye ve birkaç notumuzu sizinle paylaşalım.

Öncelikle şunu ifade etmek gerekiyor, Ahmet Davutoğlu kim ne derse desin çok farklı tarzda bir başbakan olacak öyle anlaşılıyor. Gruba gelişi, konuşması, konulara değinme şekli ayrı bir tarzı ifade ediyor. “AK Parti neden büyük” sorusuna net cevap veremeyenlere biz yanıt verelim, onlar da bunu çok iyi anlasınlar; Recep Tayyip Erdoğan Başbakan ve bütün parti onun liderliğine kilitleniyor, onun tarzı ile çalışıyor. Sonra Recep Tayyip Erdoğan Çankaya’ya çıkıyor ve AK Parti Genel Başkanlığına ve Başbakanlığa Ahmet Davutoğlu getiriliyor. Peki, ne oluyor, Recep Tayyip Erdoğan’ın emanetçisi mi?

Hayır… Elbette ki Recep Tayyip Erdoğan lider olarak kalıyor ama Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığına, Başbakanlığına, tarzına saygı duyarak ve bu görevleri bir bayrak yarışı olarak görerek herkes Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığına uygun çalışıyor.  

AK Partiyi, Başbakanlığı emanet ediyor ama emanetçi mantığı ile değil, bir bayrak yarışında kendisinden sonra bu görevi en güzel bir şekilde götürecek birisine bayrağı emanet etmen sayı-ki ile bu görevi Ahmet Davutoğlu’na bırakıyor.

İşte ilk grup toplantısına katıldık, Ankara’da dostlarımızla konuştuk ve gördük; Ahmet Davutoğlu tamamen özgün bir Genel Başkan, Özgün Bir Başbakan olarak görevi yürütüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasını dinlediğimizde şunu anlıyoruz, nesiller boyu sürebilecek bir dava partisidir AK Parti.

Ahmet Davutoğlu salona tamamen hâkim, bir hali ile akademik, bir hali ile politik ve bir hali ile toplumun anlayabileceği tarzda konuşma yapıyor.

Akademik, zira tutarlı, zira ilmi, zira irfanı önceleyen bir konuşma yapıyor. Politik, çünkü CHP’ye yanıt veriyor, Kemal Kılıçdaroğlu’na haddini öğretiyor. Politik zira TBMM makamına Anayasa Kitabını fırlatan CHP’liye hayatı boyunca alamadığı ve bir daha da zor alacağı bir ahlak dersi veriyor. Toplumsal zira topluma kendine güveni aşılıyor, şehirlerimizle birebir temas sağlıyor. Milletvekillerine “24 yetmezse 25. Saati oluşturacağız ve çalışacağız” diyor.

AK Partililere birlik ve beraberliğin önemini anlatıyor. 

Geleceğe taşıyacak vizyonu bütün AK Partililere sunuyor ve AK Partililerin kenetlenmesini sağlıyor. Ve dosta düşmana AK Partinin neden iktidar olduğunu gösteriyor.

Bu arada elbette AK Parti Konya İl Teşkilatının salondaki coşkusundan da bahsetmemiz gerekiyor. Tam anlamıyla AK Parti Konya İl Teşkilatı Ankara’ya geçtiğimiz pazartesi günü bir çıkarma yapmış. Salondaki AK Partililerin coşkuları da takdire şayandı belirtelim.

Bu arada AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Başkan Yardımcıları Bestami İnan ve Mustafa Erkuş, Selçuklu, Meram, Karatay Belediye başkanları ve ilçe başkanları Ankara’daydı.

Grup toplantısından sonra ise Başbakan Ahmet Davutoğlu TBMM Genel Kurulunda 62. Hükümetin Programını okudu. Bu arada bu program Başbakanlığın internet sitesinde de yer alıyor. İlgililerinden rica ediyorum, lütfen bu metni okusun, okusunlar da Yeni Türkiye nasıl olacak net bir şekilde anlasınlar.

Ahmet Davutoğlu böylece yeni görevine yeniliklerle başlamış oldu.

Cumartesi günü de güven oylaması sonrası Konya’ya geleceklermiş.

Ben şimdiden Konya’nın bu heyecanı yaşadığını düşünüyorum. İlgililere de rica ediyoruz, lütfen bir açık hava toplantısı yapın ve Konyalılarımızda Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile kucaklaşabilsinler.

Yeni Türkiye bütün dünyaya hayırlı olsun…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR