Murat Güçlü

Murat Güçlü

Yenikapı’dan Yeni Türkiye ruhu

Yenikapı’dan Yeni Türkiye ruhu

Yenikapı mitingini analiz etmeye gerek yok. Hepimizin özlediği manzaraların yaşandığı, millet olmanın güzelliklerinin, gücünün ve gerekliliğinin görüldüğü bir miting yaşandı.

Pazar günü İstanbul Yenikapı’da düzenlenen miting Türkiye için bir dönüm noktasının sembolü olmuştur. Yazılarımı takip edenlerin hatırlayacağı üzere uzun süredir Türkiye’nin hızla bir karar vermek zorunda olduğunu, mevcut hal ile devamının mümkün olmadığını ve önünde iki seçenek bulunduğu belirtmiştim.  Türkiye ya büyüyecek ya küçülecek… Ya bölünecek birkaç parçaya, ya bütünleşecek eski topraklarıyla…

Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafya ve tarihi misyonu, milleti, inancı, değerleri Türkiye’yi büyütmek yönünde baskı oluştururken, Batı ve küresel güçler Türkiye’nin mevcut hallinin bile fazlaca büyük olduğunu, bunun parçalanması gerektiğini düşünmekteler… Aynı mücadele içerde de yerli ve milli olanlarla Batı’yı efendi kabul edenler arasında sürmekte…

Uzun süredir yükselen bir Türkiye var… Bu yükseliş sadece ekonomik verilerle sınırlı değil, tarihi misyonuna uygun şekilde dünyanın hegomon güçlerine kafa tutan, mazlum milletlerin yanında olmaya çalışan ve bunu açık yüreklilikle ortaya koyan bir Türkiye var….

Bu Türkiye’nin durdurulması gereklidir. Yoksa bu ülkenin gidişi küresel sistemi bozacaktır. Her ne kadar kapitalist ekonomik modele bir alternatif getirmek bir yana bu sisteme entegre olmuş halde olsa bile yine de Batı’ya karşı yeni bir söylem getirecek tek medeniyet İslam medeniyetidir. Bu medeniyetin de muharrik kuvveti Türklerdir. Güçlenen bir Türkiye dünya sisteminin en büyük tehdididir. Kim için, sömürenler, ezenler, zenginler… için. Mazlumlar içinse bir umuttur Türkiye..

15 Temmuz gecesi yaşananlara Türk halkı hayatı bahasına mücadele etmiştir. Bunun yanında inanın ümmet Türkiye için sabahlara kadar uyumamış ve dua etmiştir. Ümmet bilinci vardır ve hala ayaktadır. Türkiye’de de millet şuuru vardır ve bu şuur 15 Temmuz'da düşmanlara fırsat vermemiştir.

Yenikapı mitingi bu şuurun meydanlara sığmayan halidir. Özlenen Türkiye fotoğrafıdır. Milli meselelerimizde bir araya gelebilen farklı siyasi görüşlere sahip partilerimiz, kimsenin kimseyi ötekileştirmediği bir kardeşlik bağı… Dosta güven düşmana korku salan bir devlet millet kaynaşması…

Özlemişiz bu ruhu… Şuna inanıyorum ki bu duygular tüm siyasi partilerimizi etkileyecek ve Türkiye asıl şimdi “Yeni Türkiye” olacak. Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır, diyebilen bir Türkiye… Yeni Türkiye’ye Yenikapı'dan girildi….Yenikapı Yeni Türkiye’nin ete kemiğe bürünmüş halidir.

Yeni Türkiye küresel güçlere inat bölünmeyecek, büyüyecek ve çevresine umut olacak. Bunun için önce kendi içinde birlikteliği sağlaması gerekiyordu, 15 Temmuz bunu sağladı… 15 Temmuzu planlayanların böyle bir sonuç doğacağını tahmin etselerdi asla buna kalkışmayacaklarına eminiz. Olan oldu Türkiye yoluna devam ediyor…. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Güçlü Arşivi
SON YAZILAR