Şerife Demir

Şerife Demir

Zor günlerde ailenin önemi

Zor günlerde ailenin önemi

Selamün Aleyküm. Hayatta hepimiz bazen zor zamanlardan geçiyoruz. Biliyoruz ki imtihan dünyası ve biz Müslümanlar olarak dünyaya imtihan için gönderildik. Derdi veren dermanın da en güzelini sabrettikten sonra verecektir. Burada en önemlisi  sabır, iman gücü ve ailedir. Aile olarak birbirine kenetlenirsen zor zamanında destek olursan geçmez dediğin günleri daha kolay atlatıyorsun.

Aile olarak hamd olsun bunun bilincindeyiz. Güzel günler göreceğiz derken her geçen gün bir kötü haberle sarsılıyoruz. Tam benim karantina günlerim doldu çok şükür iyiyim derken başka bir kardeşimizin hasta olduğu haberi geliyor.

Neyse ki bu süreçte çok şükür hasta olmayan abimiz ve hastalığı atlatan bir ablamız var.

Her zaman herkese yetişmek için koşan, kendi hastalığından ödün veren, ailesi için kendi canını ortaya koyan, kimse üzülmesin, kırılmasın diye kendisini yıpratan şükür sebebi ablamız bulunuyor.

Hepimizin en zor günlerinde yanındadır. Doğumlarımızda eşimizle, çocuğumuzla olan sıkıntılarımızda, misafirimiz geldiğinde ya da herhangi bir işimiz olduğunda annemize anlatmayacağımız sırrımıza ortak olur, nazende çocuğumuza söz geçiremeyeceğimiz zamanda bize destek olur. İnsanın annesinden sonraki koludur ablası.

Koca Çınar babadan sonra evin reisidir abimiz. Kimseyi kırmak istemez. Çocuklarla çocuk olur, büyüklerle büyük. Evi neşelendirir. ne kadar yoğun çalışırsa çalışsın bir telefon kadar uzağımızdadır. Biliriz ki duasındayız. Belki yoğun çalışmasından dolayı her zaman görüşemeyiz ancak başımız dara düştüğünde ilk yetişecek kişidir.  Çünkü abimizdir, bir tanedir ve başka yoktur. Belki başkasının 4 abisine bedeldir. Çocukken babamızdan çok harçlığımızı verendir. İlk kez bizi lokantaya götürendir. Ya da çok beğendiğimiz elbiseyi alandır. Çocukken annemizle babamızla tartıştığımızda bize güç verendir. Yanımızda olup onları karşısına alabilecek kadar sevendir. Bir şeyler yapmak için hayalimizi anlattığımızda bize destek olandır.

Hastalığımızdaki karantina sürecinde benim hep yanımda oldu. Her gün aradığında önce sesimi dinledi. Ben iyiysem kendisi de iyi oldu. Her gün aranmak bana da güç verdi. Çocuklarımıza da bir şeyler getirip hep mutlu etmeye çalıştı . Çok şükür babamdan sonra sen gibi bır çınarım daha var ve senin gölgende ömür boyu olacağımı biliyorum. Değerinle değerlenmesi çok güzel ABİMM. Biz beş kardeşiz. Annem ve babam bizlere aile olmanın önemini öyle güzel aşıladılar ki bizlere hamdolsun. Rabbime çok şükür böyle bir aileye sahibim.

Bugünkü duamız; Mevlam bütün çocuklarımıza aile değeri bilmeyi ve kardeşliğin kıymetini bilmeyi nasip etsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Demir Arşivi
SON YAZILAR