Merve Ateş

Merve Ateş

2023 VİZYONUNDA GENÇ VE ETKİN ADAY ADAYLARININ ROLÜ NE OLACAK?

2023 VİZYONUNDA GENÇ VE ETKİN ADAY ADAYLARININ ROLÜ NE OLACAK?

Türkiye 2015 Genel Seçimlerine hazırlanıyor.  Aday adayları arasında yarış kızışıyor.

Türkiye Genelinde AK Parti'ye olan başvuru dikkat çekiyor.

Konya'da da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile aynı listede yer almak isteyenler kişiliği, çalışmaları  özgeçmişleri  ve projeleri ile öne çıkmak istiyor.

Bu seçimlerde Konya'daki liste büyük önem taşıyor. Çünkü Türkiye'nin gözü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun memleketinde olacak. Kamuoyunda da Konya’nın partiye değil Başbakan’ına oy vereceği görüntüsü oluşuyor. Seçimlerden sonra bu varsayımın sonuçlarını hep birlikte gözlemleyeceğiz .

 Ak Parti’nin bir önceki genel seçime göre Konya’da oylarını ciddi bir oranda yükselteceği aşikar. Geçtiğimiz dönem listeye baktığımız zaman yalnızca avukatların vekilleri göze çarpıyordu. Çünkü listedeki vekillerin birçoğunun avukattı.

Konya yalnızca avukatların kenti değil. O yüzden milleti Ankara'da temsil edebilecek her meslek grubundan vekil adayları listede olmalı. Milletvekili olmak sadece mecliste el kaldırmak değildir. Ya da 550 kişinin arasında olmak da değildir Milletin içerisinde onlarla hemhal olmaktır.

Kamuoyunda yapılan araştırmalarda gösteriyor ki, Konya artık halktan uzak değil halkın içinden vekiller istiyor. Vekil olmak Salı günü başbakanın grup toplantısındaki konuşmasını ezberleyerek aynı doğrultuda konuşmak da değildir.

Ya başbakan o hafta konuşmasa kameralar karşısına çıkmayacak mısınız ? Sözüm mevcut vekillerle birlikte bu yola baş koyan aday adaylarına. Konya listesi bu dönemde sürpriz isimleri içinde barındıracaktır.

***

Başbakan Genel Başkan’ında her fırsatta dediği gibi Yeni Türkiye’nin inşasında kadınlara ve gençlere büyük görevler düşecektir.

 Medeniyetin başkenti memleketimizden de aday adayları arasında öne çıkan isimleri tanıma fırsatımız oluyor. Bunlardan birisi Genç İşletmeci ve aynı zamanda genç bir siyasetçi olan Memiş Taşpınar. Aşağıda sıralayacağım hedefleri mikro ölçekte memleketi olan Cihanbeyli’de gerçekleştirmiş, siyasetin   içerisinde büyümüş, tarımın sanayinin ticaretin ne demek olduğunu bilen  bir isim. Makro düzeyde TBMM’de gerçekleştirmemesi için bir sebep yok. Çıktığı yolun hayırlı olmasını diliyoruz.

Geleceği parlak Türkiye’yi nasıl ayağa kaldırıp yürütmeye, sonra da dünya birinci liginde sürat yarışına sokmaya hazırlayabiliriz?

Klasik deyişle ülkemizde fazlasıyla yağ, şeker ve un var;en önemlisi genç ve etkin milletvekili aday adayları var bu bilançoda durmak da olamaz…

Son yıllarda belli alanlarda yakaladığımız rüzgarlar yıllardır önümüzde duran tıkanıklıkları açmada umut veriyor .

Vizyon hareketinin tetiğinin çekilmesi, gerçekleri kamuoyuna çekinmeden söyleyebilecek, verilen sözleri yerine getirebilecek, karizmatik, bilgili, dürüst ve etkin çekirdek bir lider kadrosunun mevcudiyetine bağlı bir şekilde ilerliyor.

İnsan varlığı bir ülkenin bugün olduğu gibi gelecekte de en değerli sermayesi olmaya devam ediyor yüzyıllardır.2023’e giden yolu açmaya şu dönemde geleceğini sürdüren kuşaklar devam edeceklerinden, gençlere yatırım aslında kendimizin ve ülkenin geleceğine yatırımdır mantığı geçerlilik kazanıyor.

Güçlü ve akıllı, yaratıcı ve özgüvenli olduğumuz ölçüde kendi gelecek senaryolarımızı kendimiz yazabiliriz. Aksi takdirde, başkalarının kaleme aldığı senaryolarda, çoğu zaman gizli gündemin farkına bile varmadan, figuran olarak oynamaya mahkum oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Merve Ateş Arşivi
SON YAZILAR