Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

2024 hayırlı olsun, öncelikle Konyaspor’a

2024 hayırlı olsun, öncelikle Konyaspor’a

Konyaspor için beklentimizin ötesinde, biraz da umutsuz geçen bir yıl oldu 2023. Bunu önceki yazımızda dillendirmiş, detaylandırmıştık.

Beklenmedik hoca ve yönetim değişikliğiyle Konyaspor, 2024 yılında ulaştı. Bu vesileyle 2024 yılının tüm okurlarımıza sağlık, huzur, bereket ve güzel günler getirmesini diliyorum. İnşallah her şey gönüllünüzce olur. Umarım Konyaspor için de böyle olur.

Gerçekten zor bir yıl bekliyor Konyaspor’u. Lig’de artık bu yıl 4 takım düşeceği için düşme potası iyice sıkıştı. İstanbul takımları, Alanyaspor, Samsunspor, Antalyaspor, Gaziantep Futbol Kulübü gibi takımlar altlara daha yakın. Dolayısıyla Konyaspor’un düşme potasındaki rakipleri bu takımlar diyebiliriz.

Fikstürümüze baktığımızda Konyaspor’u tam da bu takımların beklediğini görüyoruz. İlk yapacağımız maçlar Galatasaray ve Fenerbahçe ile. Kupada Göztepe maçı var. Yoğun bir tempoyla Konyaspor, kendisi gibi düşme tehlikesi yaşayan takımlarla mücadeleye giriyor.

Öncelikle İstanbulspor ile Lig’in ikinci devre ilk maçı yapılacak. Daha sonra Antalyaspor. Antalyaspor, Nuri Şahin’den sonra Sergen Yalçın’la anlaştı. Heyecan, dinamizm getirdiği kesin. Bu yüzden zor bir maç olacak. Gaziantep de bizim için zor bir rakip. Başakşehir de yeni yeni toparlanıyor. İlk yarıdaki görünümünden daha uzak. Yeni bir ivme kazandılar. Kadrosu da oldukça iyi. Bu maçtan sonra da bizi Rizespor deplasmanı bekliyor.

Rizespor ilk yarıdaki maçta eski hocamız İlhan Palut ile Konya’da bizi son dakikalarda attığı golle mağlup etmiş ve Konyaspor çöküşünün başladığı bir maç olmuştu. Çünkü psikolojik olarak biz Rizespor’dan daha iyi bir takım olduğumuz hem de sıralamada üstte olduğumuz bir dönemde mağlup olarak gerilemeye başladık. Deplasmandaki Rizespor maçı da tam tersine Konyaspor’un daha yükseklere çıktığı bir maç olabilir.

Konyaspor’un bu 4 maçı sıralamada yerini, geleceğe doğru planlamasını ve yönünü belirleyeceğini söyleyebiliriz. Bundan önce transfer dönemi ve Konyaspor yönetiminin eksik bölgelere hızla transfer yapacağı bir sağ bek, bir stoper, orta sahaya 2 oyuncu, 2 kanat oyuncusu ve ceza sahasında etkili vuruşları olan bir santrafor. Bu mevkilere takviye yapılırsa Konyaspor için Lig sorun olmaz. 2024’te Konyaspor için çok huzurlu bir yıl olur.

Tekrar 2024’ün herkese huzur, mutluluk getirmesini diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR