İsmail Yaşa

İsmail Yaşa

30 Ağustos’ta Kur’an okunur mu?

30 Ağustos’ta Kur’an okunur mu?

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılı geçen hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde de kutlandı ve düzenlenen programa İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Beştepe Milli Camisi İmamı Fatih Kaya’nın enfes Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlandı.

Daha önce de skandal sayılabilecek sözler sarf eden CHP’li bir gazeteci, Zafer Bayramı’nın Kur’an-ı Kerim okunarak ve dualarla kutlanmasından fena halde rahatsız olmuş.

Yayınladığı videoda “Arkadaş, ne oluyor ya? Ordu komutanı böyle eller havada, Kur’an okunuyor. 30 Ağustos Kur'an-ı Kerim’le kutlanıyor artık” diyor ve ardından da “Olmaz!” diye bağırıyor.

Maalesef bazı hacı amcaların sırf kendilerini yiyip bitiren hasetleri ve Erdoğan düşmanlıkları sebebiyle destekledikleri CHP’nin daha fazla gizleyemeyerek dışa vurduğu karanlık zihniyet işte bu.

Daha geçen gün CHP’li bir milletvekili Kur’an kursu açmayı çağ dışı olarak tanımlayıp, “Köylere kadar inip Kur’an Kursu açan, 4-6 yaş arası çocuklara musallat olan orta çağ zihniyetine sahip bu yönetime millet sandıkta dersini verecek” dedi.

Söz konusu gazeteciye göre, “Allah, Allah” nidalarıyla ve iman gücüyle kazanılan bir zafer Kur’an-ı Kerim okunarak kutlanamazmış.

Bu ülke kahir ekseriyeti Müslümanlardan oluşan bir ülke değil mi?

Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nda “Ruhumun senden, İlahî, şudur ancak emeli: / Değmesin mabedimin göğsüne nâmahrem eli! / Bu ezanlar -ki şehadetleri dinin temeli- / Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli” dediği topraklardan farklı bir yerde mi yaşıyoruz?

Bu ordu, “peygamber ocağı” olarak nitelendirilen ve Yahya Kemal Beyatlı’nın “Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi / Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi / Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın / Galib et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın” dediği ordu değil mi?

Yoksa Türkler din değiştirdiler de bizim mi haberimiz yok?

Onlara göre, aynı delikten defalarca sokulan bir takım saf dindarların oyunu almak için CHP adayı seçim öncesi bir camide yarım ağız Yasin-i Şerif okuyabilir.

Ama 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde asla Kuran-ı Kerim okunamaz ve dua edilemez.

Yunanlıları denize döktüğümüz zaferi, CHP’li bir belediyenin yaptığı gibi - şehitlerin kemiklerini sızlatacak şekilde - Yunanlıların mitolojik tanrıçalarından birinin adını taşıyan müzik grubunun şarkılarıyla kutlamamızı istiyorlar.

Geçenlerde de aynı zihniyete sahip bir başkası, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni’nde yaptığı konuşmada yeni mezun olan jandarma personeline “Görevinize çıkarken, Allah rızası için abdestli çıkın, Ayet el-Kürsilerle çıkın. Biliniz ki, Cenab-ı Allah sizin muhafızınızdır” şeklinde tavsiyede bulunması üzerine adeta çıldırmıştı.

Kuran-ı Kerim’den ve duadan rahatsız olan CHP zihniyetinin seçim öncesi oy kaygısıyla sarıldığı helalleşme söylemine sakın aldanmayın.

Ellerine geçecek ilk fırsatta üniversitelerde ve devlet kurumlarında başörtüsünü tekrar yasaklayacaklarından ve Türkiye’yi başörtülü annelerin askere gönderdikleri oğullarının yemin törenlerini kışla dışından uzaktan izledikleri eski günlere döndüreceklerinden şüpheniz olmasın.

Erdoğan nefreti sebebiyle CHP’ye stepne olan küçük partilerin bu tür zulümlere, Ayasofya’nın yeniden müzeye dönüştürülmesine ve İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden uygulanmasına vesaire engel olabileceklerini zanneden varsa fena halde yanılıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Yaşa Arşivi
SON YAZILAR