İsmail Yaşa

İsmail Yaşa

Belediyenin görevi konser düzenlemek mi?

Belediyenin görevi konser düzenlemek mi?

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde AK Partili belediyenin düzenlediği festivalde konser vermeleri için AK Parti’ye oy verenleri aşağılayan isimlerin davet edilmesi tepkilere sebep oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı koşulsuz sevenler ve AK Parti’yi bir dava olarak görüp destekleyenler, belediye kaynaklarının Türkiye’yi kötüleyen sözde sanatçılara akıtılmasına isyan ettiler.

AK Partililerin onca tepkisine rağmen parası önceden ödendiği söylenen konser iptal edilmedi.

Bunun üzerine bir de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin seçim sürecinde AK Parti, polis ve devlet aleyhinde ağır paylaşımlarda bulunan ve “teknoloji eğitimcisi” olduğu söylenen bir kişiyi gençlere “dijital medya” konusunda eğitim vermeye çağırdığı ortaya çıktı.

Sosyal medyada gösterilen yoğun tepkiler üzerine etkinliğin Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla iptal edildiği duyuruldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bundan sonra yapacağımız organizasyon, eğitim ve konserlere davet edeceğimiz sanatçılar, eğitmenler ve tanınmış kişiler konusunda daha hassas davranacağımızı kamuoyunun bilgisine sunar; yanlış anlaşılmadan dolayı özür diler, sorumlular hakkında soruşturma sürecinin başlatıldığının da bilinmesini isteriz” ifadelerine yer verildi.

Etkinlik iptal edildi ama bu kez de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İletişim Daire Başkanı’nın sosyal medya paylaşımları gündeme geldi.

Son seçimlerde Cumhur İttifakı partilerine ve Erdoğan’a oy verenler, Altılı Masa İttifakı’nın adayını destekleyen sözde sanatçılar ve gazeteciler tarafından en ağır şekilde aşağılandılar ve hatta tehdit edildiler.

28 Mayıs günü akşamında Erdoğan’ın seçimi kazandığının netleşmesinin ardından sokaklara dökülüp sevinç gösterilerinde bulunmaları bir anlamda o hakaretlere ve tehditlere cevaptı.

Oylarıyla Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı olmasını ve Cumhur İttifakı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) çoğunluğu elde etmesini sağlayan insanlar AK Partili belediyelerde ve etkinliklerinde artık askere ve polise sövenleri, Türkiye’yi kötüleyenleri, Erdoğan’a oy veren seçmeni aşağılayanları görmek istemiyorlar.

Bu konuda sonuna kadar da haklılar.

AK Partili bir belediye neden Türk halkına hakaret eden ya da devleti katil ilan eden birini düzenlediği etkinliğe para verip davet eder ki?

Küfrettikleri insanların oylarıyla seçilmiş başkanlar tarafından yönetilen belediyelerden nemalanmakta bir beis görmeyen o kişiler vazgeçilmezler mi?

Davet edilecek başka sanatçı ya da eğitmen mi yok?

Daha da ötesi yapılması gereken onca hizmet varken festival ve konser düzenlemek, gelirlerinin bir kısmını eğlence türü etkinliklere harcamak belediyelerin görevi mi?

AK Partili seçmen oy verdiği belediye başkanından kendisini aşağılayanları konsere çağırmasını ve baş tacı etmesini mi bekliyor?

Türkiye, tarihinin en önemli seçimlerini kazasız belasız atlattı.

Fakat önümüzde yerel seçimler var.

AK Parti şayet yerel seçimlerde oy kaybetmek istemiyorsa ve seçmenin tepkisine önem veriyorsa belediyelere çeki düzen vermeli.

Erdoğan, önceki gün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kırsal kesim ile ilgili sözlerine sert tepki gösterdi ve “Artık kimse bu milletin evlatlarını aşağılama cesareti bulamayacak” dedi.

Cumhurbaşkanı’ndan bu sözünün bir gereği olarak AK Partili belediye başkanlarını uyarmasını ve milletin evlatlarını aşağılayanların hiçbir surette AK Partili belediyelerden nemalanmamalarını sağlamasını bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Yaşa Arşivi
SON YAZILAR