Murat Can

Murat Can

8 BAKAN GİDECEK

8 BAKAN GİDECEK

Yerel seçimler yaklaşınca kabinede revizyon beklentileri yüksek sesle dillendirilir oldu.

Bundan on gün önce başbakan kendisine sorulan “kabinede revizyon olabilir mi?” sorusuna “her an her şey olabilir” dedi. Bu cümle bile kabinede revizyon olacak söylentilerini çoğalttı.

Peki revizyon olacak mı? Kaç kişi gidecek kaç kişi kalacak?

Başbakan çok sık değişiklik yapan bir insan değil. Özellikle yakın çalışma ekibine çok vefalı ve tahammülkar. Fakat zaman zaman kendisinin zaruri gördüğü durumlarda kabinede değişiklik yapabiliyor. Fakat bunlar hep sınırlı değişiklikler oluyor.

Yine bir kabine değişikşliği gündemde.

Peki, kaç bakan yerinden olacak?

Kaç bakan yerinde kalacak?

Ankara’da konuşlan sayı 8.

8 bakanın değişik nedenlerden dolayı yerinden olacağı konuşuluyor.

Özellikle başbakanın mutlaka alınmasını istediği şehirlere aday yapılacak bakanların bu revizyonda bakanlığı bırakacağı ve seçim bölgelerinde yoğun bir şekilde çalıştırılacakları konuşuluyor.

Bunların yanında başbakan’ın performansından memnun kalmadığı bir iki bakanıda kabinenin dışında bırakılacağı söylenenler arasında.

Peki, revizyon olursa ne zaman olur?

Büyük ihtimal Başbakan bu değişikliği Kasım ayında planlıyor.

Başbakan’ın önce adaylıkları kafasında kesinleştirip ardından aday yapacağı bakanların yerine yeni bakanlar atayamayı düşündüğü konuşuluyor.

Kısacası Ankara, Başbakan’ın kabinede Kasım ayında yapacağı 8 değişikliği konuşuyor.

 

AYŞE HANIM’DAN CEVAP VAR

Perşembe sabahı Ayşe Türkmenoğlu’nun danışmanı aradı, normalde kendisi arardı sanırım ama yoğun olsa gerek, beni arama vazifesi danışmanına düşmüştü.

Teferruatlara takılmayalım, danışman beyefendi, Konya Milletvekili Sayın Ayşe Türkmenoğlu’nun Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bey’le yaptığı konuşmadan anektotlar aktardır.

-          Murat Bey, aynen sizin yazınızda bahsettiğiniz gibi, yapılan parka benim adımı vermeyin dedi Ayşe hanım. Buna rağmen, ismimi vermeyin demesine rağmen, Cihanbeyli Belediye Başkanı Sayın Vekilimizin adını parka vermiş. Yinede Ayşe Hanım, parka kendi isminin verilmesine çok sıcak bakmıyor. Bunu size aktarmak istedim.

Ayşe Hanım doğru olanı yapmış. Ben yine söylüyorum. Milletvekili isimlerinin parklara verilmesine çok şık bakmıyorum.

Ve yine söylüyorum, belediye halkın ortak kullanacağı bir alan inşaa ettiğinde topluma mal olmuş kişilerin isimleri bu park ve meydanlara verilirse verilen bu isimlerin toplumsal kabulu daha yüksek olur.

Cihanbeyli belediye başkanı parka Ayşe Türkmenoğlu ismi verilmesini halkın istediğini söylemiş gerekçe olarak. Bu çok inandırıcı ve geçerli bir neden değil. Bakın yanlıştan vazgeçmek bir erdemdir. Düşünce ufkumuzun üstadları, demokrasi kahramanları ve tarihe damgasını vurmuş onca isim varken, politik nedenlerden ötürü milletvekillerinin isminin parklara verilmesi şık değil. Sayın başkan, vekiller bile bu duruma razı değilken bence bu yanlıştan dönün. Zira hatadan dönmekte önemli bir erdemdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Can Arşivi
SON YAZILAR