Gökhan Darılmaz

Gökhan Darılmaz

EMEĞİNİZE SAĞLIK

EMEĞİNİZE SAĞLIK

Rahatsızlığım nedeniyle daha önce Selçuklu Bölgesindeki ,  Konya Ağız Diş Sağlığı Merkezine ve bu hafta başında Beyhekim Ağız Diş Sağlığı Merkezi ‘ ne gittim. Aslında bu yazıyı çok önceden planlıyordum kısmet bugüneymiş.

Konya Ağız Diş Sağlığı Merkezi  Başhekimi  Dt. Mehmet TEKER ve Beyhekim Ağız Diş Sağlığı Merkezi  Başhekimi Dt. Esra TOKMAN ASIL kardeşlerim Konya için çok önemli hizmetlerde bulunuyorlar. Öyle ki hastanelerin belli yüzdelere bile ulaşamadığı MHRS ( Hasta Randevu Sistemi ) bu merkezlerde tam anlamıyla oturmuş.

 Fiziki koşulların yetersizliğine rağmen kullanılabilen alanda bütün ayrıntılar düşünülmüş ve bunlar hasta ve yakınları açısından en kolay kullanılabilecek duruma getirilmiş. Diş hekimi arkadaşlarım çalışma azmi ve nerdeyse soluksuz hizmetleriyle tam bir ekip çalışması oluşturmuşlar. Gerek kalite puanları gerekse performans kriterleri açısından iki merkezimizde Türkiye’ ye örnek çalışmalar çıkarmıştır.

Kısa bir süre önce ek tedavi üniteleri açarken gösterilen makam odası fedakârlığı bütün idari personellere örnek olması gereken bir durum. Yine Beyhekim Hastanemizin Konya Ağız Diş Sağlığı Merkeziyle beraber yönettiği Engellilere yönelik hizmet veren başhekim yardımcısı Dt Ali Osman Ardıç fedakarlığı ve özverili hizmeti sayesinde tam bir örnek teşkil etmiştir. Bir hasta olarak gittiğimde ise Dr.Dt. M. Özgür GÖNLÜM arkadaşımızın mesleki bilgisi, özeni, tedavinin her aşamasını anlatarak başlaması ve sonuçlandırması son derece rahatlatıcı ve güven vericiydi. Borcu olmayan çalışan ve hasta memnuniyeti üst düzeyde olan ve bunu sürdürülebilir kılan başhekim arkadaşlarıma hem kendi adıma hem de hastalar adına şükranlarımı sunuyorum. Ekip kurmak önemlidir ama bunu devam ettirmek hele ki geliştirerek devam ettirmek çok zordur. Her iki merkezinde hastaneye dönüşme ihtiyacı ise apaçık bir gerçektir. Sayın Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu hocamızda göreve başladığından bu yana  iki merkezin geliştirilmesi ve Konya’ nın gelecekteki ihtiyaçlarına da cevap verebilecek hizmet çeşitliliğine ulaşabilmesi için özel çaba sarf etmektedir.

 Bu vesile ile tüm idari çalışanlara uyarı niteliğinde iki hususu belirtmek isterim. İlki, hastanelerimizde “GİRMEK YASAK”, “ZİYARET YASAK” ifadeleri yerine “Hastalarımızın Sağlığı Açısından Girmek Yasak ” ya da “Diğer Hastaların Rahatsız Edilmemesi İçin Ziyaretçi Yasak” gibi ifadeler daha ikna edici olabilir. İkinci olarak değinmek istediğim konu ise hanımefendi, beyefendi şeklinde mesafeli konuşmak yerine bilgisayarlarımızdan takip ettiğimiz hastalara isimleriyle hitap etmenin daha güzel olacağını düşünüyorum. Hepimiz insanız ve hepimiz ismimizle hitap edilmesinden memnun kalırız. Aksi durumda “ İtici ” olabiliyoruz. Ben bir hasta olarak bu ifadeden hiç hoşlanmadım.

Son olarak; dişleriniz kıymetini bilin ve bu iki merkeze güvenin diyorum

Hayırlı İşlerinizde Başarılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gökhan Darılmaz Arşivi
SON YAZILAR