Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Adım adım yeni dünya

Adım adım yeni dünya

Ukrayna kuşatması bize ne anlatıyor?

Amerika’nın doğu Avrupa sınırlarına senelerdir yaptığı yığınak ve özellikle Ukrayna hamleleri Rusya tarafından bir rest olarak kabul edildi. Rusya’da yaptığı hamleyle bölgede elini daha da güçlendirdi. Amerika’nın kendi sınırlarının binlerce kilometre uzağında yaptığı hamleler bölge halklarının kendilerini bir savaşın içinde bulmalarına sebep olabilir.

Amerika’nın bir şeyler bahane edip Karadeniz’e de yerleşme isteği. Rusların Suriye’de ki savaş bahanesiyle seneler sonra ulaştıkları Akdeniz. Yani Amerika ve Rusya kendi hedefleri ve bekaları için her şeyi bahane ederlerken olan hep başkalarına oluyor.

…                                                         

İsrail Süveyş kanalından kazanılan parayı hedefine koymuş durumda…

Yeni kanal projesiyle Süveyş kanalının etkinliğini azaltmayı trafiği kendi açacağı kanala yönelterek para akışını kendine çevirmeyi planlıyor.

Ya biz?

Hala kanal İstanbul projesini ti ye alanlar, kanal İstanbul’a her ne pahasına olursa olsun karşı olanlarla uğraşıyoruz.

Mazide Boğaz’da köprü projeleri ortaya atıldığında karşı çıkan zihniyetin torunları da şuan yapılan yatırımlara aynı şekilde karşı çıkıyorlar. Tesadüf mü?

Boğazlar üstünde herhangi bir hak iddia edemiyor oluşumuzdan rahatsız olmak yerine ülkemiz menfaatine olan bir projeden rahatsız olmak neyle açıklanabilir?

Montrö o günün şartlarında, o gün için haklı sebeplerle imzalanmış bir antlaşma. Ya bugün? Onlarca yıldır dünyanın göz bebeği İstanbul’un ortasından akıp giden ticari trafiğin bize bir getirisi olmaması normal mi?

Dünya medyası kanal İstanbul sonrası Türkiye’nin elde edeceği yıllık gelirle ilgili hesaplar yaparken emekli amirallerin durdurun bu projeyi diye muhtıra vermesinin izahı olabilir mi?

Yine bir sürü soru… Lakin tüm soruların cevabı ortak aslında.

Dünya evriliyor. Pandemi ile yeni bir tarihi devir başlayacak. Yeni dünya şekillenirken Amerika, Rusya, Çin ve perde ardında papalık yani İtalya konumlarını tazeliyorlar. Kendi aralarında tıpkı birinci ve ikinci dünya savaşlarının ardından yaptıkları gibi paylaşımlar yapıyorlar.

Biz nerede konumlanacağız?

Tarih bizi kurulan bütün oyunların tam ortasında konumlandırıyor. İçimizde kopan yaygaranın sebebi de bu aslında. Oyun kurucular biz içimizde ki maşalarıyla oyalanalım istiyorlar.

Dünya yeniden şekilleniyor. Ve merkezinde biz varız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR