Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Ah bu muhalafet

Ah bu muhalafet

Ülkemiz adına güzel bir seyir izliyor hastalık… İyileşme oranları her gün daha da artarak moralimize moral katıyor. Hastalıktan hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı gün geçtikçe azalıyor. Sağlık sistemimiz  en önemlisi sağlık sisteminin başındaki sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve sağlık ordumuz sayesinde bu pandemiye karşı en güçlü savaşı veren ülkeyiz. Maske, eldiven ve tıbbi araç gereç konusunda sorun yaşamayan nadir ülkelerin başında geliyoruz. Dünyanın dört bir yanına da tıbbi ekipman ve maske yardımları yapıyoruz. Ülkemizde bu hastalıktan dolayı tedavi edilmeyen tek bir fert yok. Devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri ve özel hastanelerin kapıları sorgusuz, sualsiz ve en önemlisi ücretsiz bir şekilde bu virüse yakalanan tüm vatandaşlarımıza açık. Virüsle savaş başladığı günden bu yana dünyanın her noktasında vatandaşlarını en sorunsuz şekilde tahliye eden ülkeyiz. Dünyanın farklı noktalarında virüs nedeniyle yada başka hastalıklardan dolayı sorun yaşayan vatandaşlarımızı ambulans uçaklarla vatanımıza getiriyoruz. Komşu ülkeler vatandaşlarını tahliye edebilmek için yardımımızı istiyor. Dünya devi olarak görülen ülkeler bizden destek talebinde bulunuyorlar. Dünya sağlık örgütü başta olmak üzere tüm dünya ülkemizin bu savaştaki başarısında bahsediyor.

Peki ya güzel ülkemin muhalefeti ne yapıyor?

Ne yapılsa eleştiriyor. Çözüm önerileri var mı? Tabi ki hayır. Sadece beceremiyorsunuz diyorlar. Şaşırıyor muyuz? Asla.

Neyle uğraşıyorlar?

Fahrettin Altun’un evini gözetlemekle.

Muhalefet liderlerinde biri geçtiğimiz gün bir programın konuğuydu. İzleyicilerden gelen sorulara verdiği cevaplar aslında muhalefetin halinin özetiydi. Soruları nasıl mı yanıtladı? Gülerek. Evet ‘güzel soruymuş hahahahahahahaha’ diye cevapladı.

Ülkemizde iktidar hatalı olsa hatasını söyleyecek bir muhalefet yok. İktidarın her yaptığına hayır deme huyu yüzünden yalancı çobana dönmüş bir muhalef var.

Bir zamanlar CHP’li Engin Altay’ın Mecliste söyledikleri aslında yazdıklarımın özeti.  Altay : ‘‘Bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok’’ demişti.

Bu muhalefetten de olumlu şeyler beklemeye gerek yok.

.....

Mevlana’nın Ramazan ayıyla ilgili güzel sözüyle bitireyim yazımı ‘‘Ramazan geldi; aşk ve iman padişahının sancağı erişti. Artık maddî yiyeceklerden elini çek. Çünkü göklerden manevî rızık geldi ve can sofrası kuruldu!’’.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR