Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Ahmet Özhan Niye Boşandı Biliyor musunuz?

Ahmet Özhan Niye Boşandı Biliyor musunuz?

 

Bugün 1 Şubat Cuma, öncelikle Cumanız Mübarek olsun, inanınız size böyle bir konuyu yazmak istemezdim ama mecburum, yazmalıyım, bu çirkefliği insanımıza göstermeliyim.

Aslında haber dün Milliyet Gazetesinde yer alıyordu, haberin başlığı ise “İlişkiyi ispatladı 2 milyon TL’yi aldı” şeklindeydi.

Konya’mızın medarı iftiharı, Şeb-i Arus programlarının vazgeçilmezi, medyamızın dindar jönü Ahmet Özhan eşinden boşanmış. Şimdi diyeceksiniz ki, “bunda ne var, adam boşanabilir” doğru boşanabilir bundan ne var ama kazın ayağı öyle değil.

Adam 26 yıllık eşi Hatice Özhan’a 2 milyon TL verip boşanmayı kabul etmiş. Normalde parayı vermiyormuş ve “Hatice Hanım dengesini ve kontrolünü kaybetmiştir, hezeyan içindedir” diyormuş. Hatice Hanımın avukatı Gözde Egemen’de mahkeme bir delil sunmuş.

Bu belgede de otel kayıtları varmış. Otel kayıtlarında Ahmet Özhan ve Filiz Münevver Akbulut’un geçen yaz 26 Haziran ve 2 Temmuz tarihleri arasında Bozburun’da geceliği yaklaşık 580 Euro olan Sabrina’s House Otel’in 111 numaralı odasında beraber kaldığı bilgisi yer alıyormuş. Belge gazetede var, ayrıca zaten mahkemeye sunulmuş. Tabi dindar jönde belge karşısında yapacak bir şey bulamamış parayı ödemiş ve boşanmayı kabul etmiş.   

Devlet memuru Ahmet Özhan 2 milyon TL’yi Hatice Özhan hanıma ödemiş. Bu paraların arasında acaba Sema Zikirlerinde okuduğu şarkılardan aldığı para var mı?

Peki, ben bunları niye yazdım, durup dururken magazine mi merak saldım. Tabiî ki değil, dün ajanslarda bir haber vardı, sema töreninde şarap tanıtılmış biliyorsunuz… Bu haberi okuyunca ben hiç öfkelenmedim, Konya’da Şeb-i Arus etkinliklerinde Sema Ayininde Ahmet Özhan gibi birisinin ilahi söylediğini düşününce her şey normal oluyor.

Konya Valimiz Sayın Aydın Nezih Doğan’a gazeteci arkadaşlarımız soruyorlar, “gelecek yılda Ahmet Özhan etkinlikler var mı?” cevap, “gelecek yıl herhangi bir değişiklik yok” anlıyoruz ki Ahmet Özhan yine gelecek…

Şimdi bugün Cuma, ben soruyorum, zina İslam dininde helal hale geldi de bizim mi haberimiz yok? Yalan söylemek İslam dininde helal hale geldi de bizim haberimiz yok? Peki, Sema Ayini zikir olmaktan mı çıktı da bizim haberimiz yok? Hz. Mevlana’nın ne kadar büyük bir evliya olduğunun anlatıldığı programlarda bir zina ehli, bir yalan söyleyen adam en önemli aktör oluyor. Adam bir de vaaz veriyor konuşurken bize İslam’ı, Allah aşkını anlatıyor.  Konyalıların bunu değiştirmeyebile gücü yetmiyor. Öyle olunca da namaz kılar gibi icra edilen ayinlerde bile zina ehilleri, yalancılar, yazın başka kışın başka ses sanatçıları maddi beklentileri ile şarkılarını ilahi diye bize yuttururken şarabın Sema ile tanıtılması normal hale geliveriyor.

Önce Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Valilik, Konyalılar şuna net bir şekilde karar vermelidir; Mevlana kimdir, nasıl algılanmaktadır? Seküler bir dünyanın Sema’ya yüklediği, Mevlana’yı gördüğü şekil mi önemli, yoksa biz Müslümanların değerli bir âlimi, evliyası mı Mevlana?

Zina ehillerinin tebliğci olmasını kabul etmemek, geri kafalılık mı olur, yoksa medeni bir tepki mi?

İşi uzatmaya gerek yok, ben SÜ Mevlana Merkezi Müdürü Nuri Şimşekler hocam başta olmak üzere bütün Konya’nın Ahmet Özhan’a tepki göstermesi gerektiğine inanıyorum. Ahmet Özhan’sız Sema Ayinlerinin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Kimse bize Ahmet Özhan gelmezse Sema’ya kimse gelmez mavalı okumasın. Ne yapalım kardeşim gelmezlerse gelmesinler, millet gelecek diye dinin, Sema’nın, Kuran’ın, zikrin esaslarını mı değiştireceğiz? Bu haliyle Sema bizim Semamız değil, bu haliyle Şeb-i Arus bizim düğün gecemiz değil, şarapçıların, zina ehillerinin, yalancıların, çağın oyuncağı seküler entellerin, dantellerin seması olabilir, bizim değil…

Sayın Tahir Akyürek Şeb-i Arus töreninde ne güzel konuşmuştu. Orada bu dediklerimin hepsi vardı aslında ama her şey metinde mi kalacak? Soruyorum, mahkeme kararıyla zina, gizli ilişki, yalan tespit edilmişken hala Ahmet Özhan Sema törenlerine gelecek mi? Konya bunu kaldırabilecek mi? 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR