Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Aidiyet samimiyet fedakârlık

Aidiyet samimiyet fedakârlık

Öylesine saçma bir sezon yaşıyoruz ki her hafta farklı bir hesabın içinde buluyoruz kendimizi kazansak ta kaybetsek de. Ligdeki hedefsiz takımlar nedeniyle düşme barajı sürekli yukarı çıkıyor. Konyaspor neredeyse düşme hattındaki rakiplerinin hepsini yenmesine rağmen hâlâ “bu iş bitti” diyemiyor.

Aklıma 2008-2009 sezonu geliyor Konyaspor o sezon 38 puan ve üçlü averajla küme düşmüştü. 15 yıl önce o gün o anı canlı canlı Atatürk stadyumunda yaşamıştım hani insanın kalbine bıçak gibi bir sancı saplanır ya işte öyle bir duygu yaşamıştık o an. Tabiki bu sezonki serüvenimizin o yıllarla alakası yok fakat bu konularda da camia olarak çok tecrübeliyiz. Takımımızın sadece başarılarında , mutluluğunda kupalarında yanında olmadık, hüznünde kaderinde ve acısını da beraber yaşadık. Şehrinin takımını tutmak öyle kolay değildir yani bedel ödemeye hazır olman gerekir. Şehir sevgisi ve aidiyeti öyle uzaktan ve rahatından taviz vermeden İstanbul takımı desteklemeye benzemez fedakârlık yaparsın şehrinin takımı için özveride bulunursun taraftarlık değil aidiyet ve sevgidir bu, duygusu çok yoğun ve samimidir.

İşte bu hislerle doldurmuştu dün stadı cefakar Konyaspor taraftarı geçmişteki tecrübeleri ve yoğun hisleriyle maç boyu sahadaki on ikinci adam gibi hareket ederek şehrinin ve takımının yanında olduğunda neler olabileceğini bir kez daha gösterdi. Her ne kadar rakiplerimizin de kazanmasıyla 3-0 lık skorun coşkusunu yaşayamasak ta kümede kalmak için dev bir adım daha attık.

42 PUANI BULAN LİGDE KALIR

Geçmiş yıllara baktığımızda düşmeme mücadelesi içinde olan takımlar 40 puan hedefi koyardı sezona başlarken son 25 sezonda yanılmıyorsam Bursaspor haricinde hiçbir takım 40 puan ile küme düşmedi fakat bu sezon istisna olacak gibi duruyor çünkü ligimiz çok kalitesiz ve dengesiz hedefsiz kalan takımlar puan hesaplarını her hafta güncelliyor aldıkları sonuçlarla. Benim kişisel öngörüm ise 42 puanı bulan takımın kesin olarak ligde kalacağı yani kısaca Konyaspor kalan 2 haftada 2 puan daha alırsa ligde kalacak. 37. Haftada oynanacak, Gaziantep – Karagümrük ve Beşiktaş – Hatay maçları tabiri caizse dananın kuyruğunun koptuğu maçlar olacak. Bu maçlarda Beşiktaş, Hatay’ı, Antep’de Karagümrük’ü yenerse biz Kayseri’den bir puan aldığımız takdirde ligde kalmamız hemen hemen kesinleşecek gibi duruyor. İnşallah hiç hesaba kitaba bakmadan haftaya alacağımız bir galibiyetle işi bitiririz fakat böylesine kritik bir maçta yenemiyorsan yenilme felsefesine tutunmakta da fayda var. Rehavete kapılmadan son iki haftada Fener ve Samsun maçında olduğu gibi taraftar , takım ve Şehir kenetlendiğinde Allah’ın izniyle bizim kazanamayacağımız “savaş” yok. Yeter ki bu birlikteliği sağlayıp üzerimize düşeni yapalım bu konuyu halledersek ben düşme ile ilgili problem yaşayacağımızı asla düşünmüyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi
SON YAZILAR