Kasım Göçer

Kasım Göçer

İçimdeki galibiyet yarası : “Prim parası”

İçimdeki galibiyet yarası : “Prim parası”

Samsunspor karşılaşması Konyaspor için olmak ya da olmamak karşılaşmasıydı. Taraftarıyla bütünleşen Konyaspor bu mücadeleden alnının akıyla 3-0’lık rahat bir galibiyetle çıktı. Küme düşme baskısı altında oynamak kolay bir şey değil. Konyaspor bu sebeple maça biraz kontrollü başladı. Ancak Nzonzi’nin golünden sonra takım da tribünler de rahatladı. Sonrasında Konyaspor atak bir oyun oynayarak üst üste bulduğu gollerle üç farklı skora ulaşarak maçın fişini ilk devre sonunda çekti. İkinci yarı topu rakibe bırakarak süreye oynadı. Çok fazla pozisyon vermeden skoru koruyarak rahat bir şekilde üç puana ulaştı.

Ali Çamdalı ile birlikte takımda mental gelişme olduğu belli oluyor. İşin sahadaki oyun boyutuna gelince Fenerbahçe maçında sadece savunma yaptığı için takımın Samsunspor karşılaşmasında ne tür ofansif aksiyonlar yapacağı merak konusuydu. Ali Çamdalı yerleşik kadro üzerinde fazla oynama yapmadı. Takım rakibini bunaltan bir baskı yapmasa da Konyaspor’un önceki maçlarına göre hızlı hücumlar yapması dikkat çekti. Tempoyu çok artırmadan kelebek gibi uçtu, arı gibi soktu diyebiliriz. Ömeroviç’in kontrollü futbolundaki en büyük eksik takımın yavaş hücum etmesiydi. Ali Çamdalı’nın takımın biraz daha hızlı hücum etmesi üzerinde kafa yorduğu anlaşılıyor.

Konyaspor ilk 45’te 3 gol atıp maçı bitirince ikinci yarı tribünler öteki maçlardaki her golden sonra düşme hattı matematik teoremleri çözerek geçirdi. Rakiplerden Hatayspor, Gaziantepspor ve Pendikspor kazandı. Karagümrük Galatasaray’ı çok zorladı. Rakiplerin puan kazanması küme düşme barajını bence en az 1 puan daha artırdı. Ankaragücü Hatayspor’a kaybederek kendini ateşe atarken Kayserispor bile tam olarak rahatlamadı. Önümüzdeki hafta Kayserispor- Konyaspor, Gaziantepspor Karagümrük, Ankaragü – Pendikspor karşılaşmaları son hafta Pendikspor Gaziantepspor, kupayı kazanamazsa Avrupa Ligi hesabı yapan Trabzonspor’un Ankaragücü maçları çok kritik olacak. Son hafta Hatayspor ve Karagümrük nispeten rahat. Konyaspor’un diğer takımlara bel bağlamadan bu hafta yaptığı gibi kendi göbeğini kendisinin kesmesi en iyisi olacak. Yoksa her golden sonra puan tablosu hesabı yapmak gerçekten çok stresli.

Maç sonu Ömer Korkmaz futbolculara prim vermek istediğini ancak kulübün prim verecek parası olmadığını söyledi. Bence Ömer başkan çok samimi ve içten konuşuyor. Bu açıklamaları dinlerken eminim her Konyasporlunun boğazı düğüm düğüm olmuştur. Konyaspor bu hallere getirilmemeliydi. Konyaspor’u bu hallere getirenler rahat uyuyabiliyorlar mı acaba. Başkan galibiyetten sonra bile yutkunarak konuşmak zorunda kalıyor. Bu sebeple taraftarın takımına ve mevcut yönetime her zamankinden daha çok sahip çıkması gerekiyor. Hatalar elbette olacak. Ancak hataları büyütmenin bir anlamı yok. Bu sene Konyaspor kümede kalsa bile bu mali yapı ile sonraki sezonlar da çok kolay olmayacak.

Tam bu sebeple Konyaspor’un haftaya kazanması önemli. Galatasaray maçına Konyaspor kümede kalmayı garantilemiş olursa o maçta kasasını doldurabilir. Galatasaray taraftarı çevre illerden dahil maça büyük ilgi gösterecektir. Eğer Konyaspor bu maça kümede kalmayı garantilemiş olarak çıkarsa Galatarasay taraftarının kontenjanı ve bilet fiyatları artırılabilir ve Galatasaray karşılaşması Konyaspor’a ciddi bir maddi kazanç sağlayabilir. Belki transfer yasağına çözecek bir maddi kaynak oluşacaktır. Bu açıdan Kayseri de kazanmak çok önemli olacak. Umuyorum haftaya bugün Konyaspor ligdi kalmış olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR