İsmail Koç

İsmail Koç

AK GENÇLİK KONYA SEÇİME HAZIR

AK GENÇLİK KONYA SEÇİME HAZIR

AK Parti Konya Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik ve SKM Başkanı Haydar Özkan gazetemizi ziyaret etti.

Gençlik Kolları siyasi partilerin ana omurgaları, kılcal damarları, enerji depolarıdır. Gençlik Teşkilatlarının çalışmaları seçimlerde büyük önem arz eder.

AK Parti Konya Gençlik Kolları çalışmalarını sadece bir siyasi parti meselesi olarak görmeyip, gençlerin eğitimine de çok önem veriyorlar. Daha önce Diriliş Muştusu programlarıyla Konya’da birçok genci kampa götürülmesi çok verimli olmuştu. Şimdi de Genç Kürsü programlarına devam edilerek gençlerin söz alıp aklına takılan soruları sorması ve akıllarda bir soru işaretinin kalmaması hedefleniyor.

Her sandığa bir genç projesi kendi başına bile büyük ve önemli bir proje…

Konya’da 4500 sandık var. Bu sayı önümüzdeki günlerde yeniden düzenlenerek bir miktar düşecek olsa da her sandıkta bir genç projesi ile gençlik referandum sürecinde sahada olacak. Burada tabi ki merkez ilçe Gençlik Kollarının da çalışmalarını es geçmemek gerekiyor. Meram’da İsmail Özdemir, Selçuklu’da Rafet Baştürk, Karatay’da Muhammed Zeren yönetimleri ile birlikte çok başarılı çalışmalara imza atıyorlar.

Ülkemizde 18-25 yaş aralığında 8 milyona yakın genç var.

Bu referandumda Türkiye genelinde yaklaşık 600 bin genç ilk defa oy kullanacak. Konya’da ise bu rakam 150 bin. AK Parti iktidarları öncesini hatırlayanlar geçmişi bildiklerinden bazı şeyleri anlatmak daha kolay. Yeni oy kullanacak gençlere yakın tarih iyi bir şekilde anlatılmalı.

Malumunuz anayasa değişikliği ve referandum sürecinde en çok ve gereksiz tartışma malzemesi yapılan konuların başında seçilme yaşının 18’e indirilmesi geliyor. Bu konuda AK Parti Konya Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik gençlik önünün açılacağını düşünüyor.  Zaten seçilme yaşının 18’ e düşürülmesi ile gençliğin daha erken yaşta daha fazla sorumluluk alması hedefleniyor.

Gençlere seçme hakkını veriyoruz ancak seçilme hakkını vermiyoruz. Zaten çelişki de burada ortaya çıkıyor. Gençlerin son zamanlarda bir ideal ve hedeften uzak, bencil bir hayat sürdükleri doğrudur.

Tüm bunlara rağmen gördük ki gençler 15 Temmuz’da söz konusu vatan olunca sokaklara çıkarak kendilerini tanklarının önüne atıp günlerce meydanlarda sabahladılar.

Her ne olursa olsun bu milletin vatan sevgisi genlerinde vardır. Söz konusu vatan dolduğunda bu ülkenin gençleri sorumluluk almaktan hiçbir zaman çekinmemişlerdir. Bu nedenle de geçlerimize güvenmeli, onlara daha çok sorumluluk vermeliyiz. Çünkü bu ülkenin geleceği onlar.

AK Parti Konya Gençlik Kolları da referandum sürecinde yürütülen kampanyaların yine tam merkezinde, sahada yer alacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR