İsmail Koç

İsmail Koç

Konya’da fabrika ayarlarına dönüş

Konya’da fabrika ayarlarına dönüş

Konya’da Hasan Angı ile yeni bir dönem başladı. AK Parti Konya’nın kurucu başkanlarından Hasan Angı yeniden AK Parti Konya İl Başkanlığı görevine getirildi.

Hasan Angı daha ilk açıklamasında kuşatıcı bir bakışla ve ilk günkü heyecanla yeni bir yapı oluşturulması adına ciddi bir çalışma ortaya koyacaklarını söyledi.

Hasan Angı 9 Eylül 2001’de 81 il içinde il başkanlığında ilk görevi alan olmuştu.  16 yıl aradan sonra Hasan Angı yeniden AK Parti Konya İl Başkanlığı’na getirildi.

Hasan Angı Konya’nın kurucu İl Başkanı unvanıyla yeniden çok zor bir görev aldı. Tabiri caizse ateşten bir gömlek girdi. Ancak Hasan Angı’nın İl Başkanı olmasının üstünden çok kısa bir zaman geçmiş olmasına rağmen tecrübesi ile Konya’ya çok şey katacağını kanıtladı.

Ülkenin tamamında AK Parti kadroları yenilenme sürecine girmişken, Hasan Angı adeta AK Parti Konya’nın ikinci kurucu başkanı olarak kabul edilebilir.

Yazı İşleri Müdürümüz Hayretin Atak Eylül İl Başkanı henüz belli olmadan önce kaleme aldığı yazsısında Hasan Angı’nın AK Parti’nin fabrika ayarlarına dönmek adına en doğru tercih olacağını yazmıştı.

Öyle de oldu.

Çünkü AK Parti ülke genelinde kurulduğu günkü coşkusunu kaybetmeye başlamıştı. Bunu erkenden fark eden ve değişim sürecini başlatan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aylardır boşuna çabalamıyor.

Bu kapsamda 2002 ruhuna dönüş anlamında Hasan Angı Konya’ya çok büyük fayda getirecektir.

Keza 2019 yılında ülkemizi çok önemli bir seçim bekliyor olacak. Bu anlamda tüm AK Parti kadroları gibi AK Parti Konya teşkilatını zorlu bir süreç bekliyor.

Bu anlamda Hasan Angı ekibini titizlikle seçmeli, AK Parti ile vatandaş arasında bozulmaya başlayan ilişkileri kucaklayıcı bir anlayışla tamir etmelidir.

Hasan Angı ve ekibini işi çok da kolay değil ancak bunu başarabilecek siyasi tecrübe ve kapasiteye sahip. Öncelikle zaman içinde AK Parti’ye küsenlerin gönlü alınmalı. Angı’nın kucaklayıcı açıklamaları bu konuya son derece ehemmiyet gösterdiğini kanıtlar nitelikteydi.

Bu anlamda AK Parti Konya İl Teşkilatı ile birlikte tüm Konya’ya büyük görevler düşüyor. Çünkü 2019 seçimleri ülkemiz için tam anlamıyla bir kırılma seçimi olacaktır.

Angı göreve gelir gelmez kolları sıvadı ve çalışmalara başladı. 8 Aralık’a kadar İlçe Kongrelerinin tamamlanması planlanıyor. Ocak ayı içinde de İl Kongresi’nin yapılması Angı’nın planları arasında yer alıyor.

Anlaşılan o ki AK Parti Konya yeni dönemde Hasan Angı ile birlikte vites yükseltecek…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR