İsmail Koç

İsmail Koç

Konya’nın en büyük kültür projesi

Konya’nın en büyük kültür projesi

Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Konya’nın en büyük kültür projesi “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” organizasyonu kaldığı yerden devam ediyor.

“Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” organizasyonu 2.etabı da başladı ve ilk kafile Çanakkale’ye gitti.

2016 yılında başlatılan organizasyon kapsamında 12 bin 100 kişi havayolu aracılığıyla ecdadla buluşturuldu.  2. Etabına başlanılan organizasyonda 8 bin 454 öğrenci Çanakkale’ye götürülecek. Lise 11.sınıf öğrencileri, 102 yıl önce vatan toprağını işgal etmek isteyen düşmanlara karşı verilen mücadeleye ev sahipliği yapan Çanakkale’yi bir gün boyunca gezme ve tarihi yerinde yaşama fırsatı bulacak. Bu yıl ile birlikte toplamda 20 bin 514 kişi Çanakkale'ye gidecek.

Bakıldığında gerçekten Selçuklu Belediyesi’nin bu projesi gerçekten Konya’nın en büyük kültür projesi olma unvanını sonuna kadar hak ediyor. Çanakkale ruhunu gençlere verebilmek, belki de şu anda ülkemiz gençliğine yapılacak en büyük hizmettir.

Gençlere yapılan yatırım asla boşa değildir.

Geleceğimiz olan gençlere yatırımın ne kadar önemli olduğuna 15 Temmuz’da ülke olarak şahit olduk. Ayrıca ülkemiz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine yine bu gençlerle ulaşacaktır.

Bunun dışında 15 Temmuz’u yaşamış,  o hain darbe girişimine şahit olmuş bir gençlik Çanakkale’ye başka bir gözle bakacaktır.

Programda başkan Uğur İbrahim Altay ailelere de seslendi. Her ne kadar ilk zamanlarda oluğu kadar olmasa da aileler çocuklarının Çanakkale’ye gitmesine izin verme konusunda bazı tereddütler yaşıyormuş. Başkan da bu noktada ailelere müsterih olmalarını söyledi.

Ayrıca Çanakkale’ye canlı bağlantı kurularak gençlerin duygu ve düşünceleri alındı. Bu gezilerin gençlere çok şeyler kattığı aşikar.

Selçuklu Belediyesi “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” programlarıyla gerçekten çok büyük iş başarıyor. Bu programla sadece sözde değil, gerçek anlamda Konya’nın en önemli kültür projesine imza atarak gençliği ecdadıyla buluşmasına vesile olunuyor.

Bu kapsamda başta Selçuklu Belediye başkanı olmak üzere bütün Selçuklu Belediyesi ekibi büyük bir teşekkürü hak ediyor.

Çanakkale programını inşallah diğer belediyeler de uygular ve böylece Konya’da Çanakkale’yi görmeyen lise öğrencisi kalmaz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR