İsmail Koç

İsmail Koç

Konya’da 2002 ruhu yeniden canlanıyor

Konya’da 2002 ruhu yeniden canlanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya ziyareti bir ziyaretten çok daha fazla anlam taşıyordu. Erdoğan Konya ziyaretiyle adeta 2019 seçimlerinin startını Selçuklu başkentinden verdi.

Öncelikle Erdoğan Konya ziyaretinde kendisini yeni il başkanının karşılamasını istemişti. Geçtiğimiz günlerde Musa Arat’ın yerine Hasan Angı atandı ve bu istek gerçekleştirilmiş oldu.

Erdoğan’ın Konya’da önce vatandaşla buluşması, ardından Hasan Angı yönetimin Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki ilk Danışma Meclisi’ne katılması ve son olarak da AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan’ın oğlunun nikah şahitliğini yapması bu yoğun gündem içinde Konya’ya nerdeyse bir tam gün ayırması Konya’ya verdiği önemin bir göstergesi.

Zaten Erdoğan’ın açıklamaları da bunu kanıtlar nitelikteydi. Erdoğan önümüzdeki seçimlerde Konya’dan yine büyük destek bekliyor.  Konya zaten Erdoğan’ı bugüne kadar hiç mahcup etmedi ancak anlaşılan 2019 seçimlerinde işler çok sıkı tutuluyor.

Bu sebeple de belki AK Parti Konya Teşkilatı’nın kurucu İl Başkanı Hasan Angı, çok önemli ve kritik bir dönemde yeniden İl Başkanlığına getirildi. Amaç 2002 ruhunu yeniden kazanmak.  Deyim yerindeyse fabrika ayarlarına yeniden dönüyor.

AK Parti Konya İl Yönetimi de tam da bu kapsamda oluşturulmuş. Bu anlamda AK Parti Konya İl Teşkilatını 2019 seçimlerine taşıyacak yeni il yönetimi son derece yerinde tercihlerden oluşuyor.

Hasan Angı ve yeni yönetimi ile birlikte herkeste bir heyecan oluştu. Genelde futbol takımlarında yaşanan teknik direktör değişiklikleri için kullanılan “kan değişikliği yaradı” ifadesini yeni AK Parti Konya İl Teşkilatı için de söylersek sanırım yanlış olmaz.

AK Parti, Konya’da Hasan Angı ile birlikte yeni bir hava yakaladı. Bu cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı İl Danışma Mecisi toplantısında kendini gösterdi.

Uzun zamandır Konya’da AK Parti’nin bir toplantısının bu kadar coşkulu geçtiğini hatırlamıyorum. Ancak özellikle gençlik kollarının coşkusuyla zaman zaman Erdoğan’ın konuşmasının kesilmesi hoş olmadı. Hatta Hasan Angı bile bir an ayağa kalkarak duruma müdahale etmek istedi. İl Danışma Meclislerinde, Grup Toplantılarına bu tür görüntüler yakışmıyor. Gençlere biraz daha nerede nasıl davranacaklarının öğretilmesi gerekiyor.

AK Parti’nin yeni İl yönetimde görmekten mutluluk duyduğum isimlerden biri de İsmail Özdemir oldu. AK Parti Meram İlçe Gençlik Kolları görevini başarı ile yürüten Özdemir, Hasan Angı’nın yeni yönetiminde yer buldu. İsmail Özdemir’in Meram’daki başarısını Konya il yönetiminde de sürdürecektir.

Bu anlamda İsmail Özdemir ile birlikte tüm AK Parti Konya İl teşkilatına yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR