İsmail Koç

İsmail Koç

AK Parti Konya Referanduma Hazır Mı?

AK Parti Konya Referanduma Hazır Mı?

AK Parti Konya İl Başkanlığı Şubat ayı toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Malum gündemde referandum olunca katılım da her oldukça yoğun oldu.

En önemli isim ise toplantıda yoktu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun toplantıya katılmadı. Hatta Konya’daki bu toplantıda kabineden çok önemli bir isminde katılacağı ancak son anda iptal olduğunu da sonradan öğrendik. Ahmet Sorgun dışında AK Parti Konya teşkilatı tam kadro Mevlana Kültür Merkezi’ndeydi.

Toplantının elbette ana gündem maddesi referandumdu. Önce AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, son olarak da AK Parti Konya milletvekili Halil Etyemez salona hitap ettiler.

Özellikle İl Başkanı Musa Arat referandum için geri sayımın başladığı bu günlerde son derece güzel, birleştirici, bütünleştirici bir konuşma yaptı. Başkan bazen sert, bazen motive edici bir şekilde tam bir Başkan gibi konuştu.

Hayalleriniz varsa fedakarlık yapmanız gereken diyen Arat, Türkiye’nin önünde çok çetin bir mücadelenin olduğunu, bu nedenle de çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Evet, AK Parti teşkilatlarına çok büyük görevler düşüyor. Her ne kadar sistem maddeler haline açıklanmış olsa da, halka sade bir şekilde anlatılması gerekiyor. Çünkü birçok kişinin kafasında bazı soru işaretleri netleşmiş değil.

Zaten bu referandumun sonucunu kararsız seçmenler belirleyecek. Kararsız seçmenlerin oyu her seçimde önemliydi ancak bu referandum da çok daha önem kazandı.

Türkiye’nin son yıllarda çok önemli süreçlerden geçtiğini ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Son 3 yılda yaşadığımız hadiseler, belki 30-40 yıla zor sığar” diyerek içinde bulunduğumuz sürecin önemine dikkat çekti. Ayrıca Akyürek şu anada kadar Belediyecilik tarihinin yaptığımız en büyük yatırımı olacak olan Katı Atık Yönetim Merkezi ve Enerji Üretim Tesisi’nin de müjdesini verdi.

Gündemin yoğunluğundan biraz araya kaynamış gibi olsa da bu yeni proje gerçekten çok büyük bir yatırım…

Ülke olarak son derece kritik, belki de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimine hazırlanıyoruz. Evet diyenlerin neden evet, hayır diyenlerin ise neden hayır dediklerini iyice ölçüp tartmaları gerekiyor. Tam da bu noktada AK Parti teşkilatlarına büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. İl Danışma Meclisi’ne tam kadro katılım, referanduma 60 gün kala AK Parti Kadrolarının hazır olduğu ya da olacağı izlenimi uyandırdı.

Şimdilik AK Parti teşkilatlarının referanduma hazır olduğu gözlemlense de önümüzdeki günlerde saha çalışmalarıyla birlikte bunu daha net bir şekilde değerlendirme imkânı bulacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR