Ramazan Köroğlu

Ramazan Köroğlu

Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed’i (sav) ne kadar tanıyoruz?

Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed’i (sav) ne kadar tanıyoruz?

Öncelikle geçmiş kandilimiz mübarek olsun.

Rabb'im nice kandillere kavuşmamızı nasib buyursun.

*

Elhamdülillah, hiçbir şekilde utanç duymayacak ve her yönü ile mükemmel olan bir dine inanıyoruz.

İnandığımız dinin peygamberi Hz. Muhammed (sav) de insanlığın en mükemmeli en güzeli, en iyi önderi...

Nuri Pakdil hocamızın değimiyle;

"Bizim ezeli ve ebedi ulu önderimiz Hz. Muhammed'dir (sas)! Ne mutlu Müslümanım diyene!.."

Bunu sadece biz kabul etmiyoruz bir çok mütefekkir bir çok aydın bir çok entelejansiya da Peygamber Efendimiz'in üstün bir şahsiyete sahip olduğunu isteyerek ya da istemeyerek kabul ediyor.

Bakınız sonradan Müslüman olan John Davenport, kendisinin Müslüman oluşunu nasıl anlatıyor: "Ben bir tarihçiydim. Her şeyi incelediğim gibi İslam‘ı da inceledim ve bu arada da Hz. Muhammed Aleyhisselatı Vesselam‘ı inceledim. Ve bu incelemeye ilmi bir şekilde başladım. Daha çocukluk döneminden baktım, hakikaten tertemiz, ne güzel bir çocuk. Gençlik döneminde herkesin el-Emin dediği, itimat ettiği, dürüst, en güzel ahlaka sahip bir insan. Daha sonra vahiy geldikten sonraki faaliyetlerine baktım, çeşitli muharebelerdeki davranışlarına baktım, baktım, baktım. Bunların hepsi En Büyük İnsan‘ın yapacağı şeylerdir dedim. Ama bir türlü ‘Bu Hak Peygamberdir‘ diyemedim. Ama ne zaman ki Mekke‘nin fethini incelemeye başladım, o zaman iş değişti. Mekke‘nin fethini anlatan en güzel kitaplardan birinin adı İzzü Sacide. Secdedeki İzzet. Çünkü Efendimiz Aleyhisselatı Vesselam, Mekke fethedildikten sonra Mekke‘ye girerken, devesinin üzerinde secde ederek girdi, Cenab-ı Allah‘a şükrederek, hamd ederek girdi.

Başka bir ünlü yazar Michael H. Hart Dünyaya Yön Veren En Etkin 100 ismiyle bir kitap yazmış Hart kitabı yazarken binlerce insanın hayatını incelemiş ve dünyayı etkileyen ilk 100'ü listelemiş. Hart, kendince en etkili bulduğu kişilerin listesini yapmakla kalmamış, onları etki derecelerine göre sıralamış.

Hart'ın listeyi hazırlarken en önemli ölçüsü; en etkili olanları, milyonlarca insanın kaderini belirlemiş, medeniyetlerin yükseliş ve çöküşüne sebep olmuş, tarihin gidişini etkilemiş insanları bir araya toplamaktı.

Peki sonuç;

İlk sırayı alan kişi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav).

*

Şu aralar bazı kendini bilmezler hadlerini aşarak dil uzatıyorlar Alemlerin Efendisine. Asıl korkuları hergün binlerce kişinin İslam'la şeref bulmasıdır.

Ve biz onlara bela okumuyoruz. Çünkü Hz. Muhammed'i (sav) tanımamak, onun şefkatini, merhametini bilmemek, onlara bela olarak yeter.

Ve bir gün Rabb'imizin nasip ettiği fetih ordusu semalarında La İlahe İllallah sancağını ve İslam Alemini temsil eden Hilalimiz ve Peygamber Efendimiz'i (sav) temsil eden yıldızımız dalgalanacaktır İnşallah.

Buna tüm benliğimizle inanıyoruz.

*

Peki biz Peygamber Efendimiz'i (sav) ne kadar tanıyoruz?

Onun sözlerini ne kadar biliyoruz?

Kaç Hadis-i Şerif ezberimizde var?

Günde kaç kere anıyoruz?

Yoksa sadece kandillerde en şekil mesajı atanın mı Peygamberini en çok seven mü'min, en kaliteli Müslüman,  olarak görüyoruz?

Başta kendimizi olmak üzere ailemizi ve çevremizi bu konuda sorgulamamız gerektiğini bilmemiz gerek...

*

Gelin şu uzun kış gecelerini nasıl geçireceğiz diye düşünürken Hadis-i Şerif dersleri başlatalım evlerimizde. Bir çok hocamızın Hadis Şerif dersleri var, hafta bir gün hadis dinleyelim 10-15 dakika.

Diğer gün 10-15 dakika Efendimiz'in (sav) hayatını dinleyelim.

Kendimize salavat-zikir programı yapalım.

Unutmayalım, O'nu (sav) tanıdıkça daha çok severiz, sevdikçe hayatımıza O'nun (sav) sünnetlerini taşırız, taşıdıkça yaratılış gayemizi anlarız...

Bu yazımı da bir Salavat-ı Şerife ile hitama erdirmek istiyorum;

Allahüme Salli Âla Seyyidina Muhammedin ve Âla Âli Seyyidinâ Muhammed Sallallâhu Aleyhi ve Sellem.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ramazan Köroğlu Arşivi
SON YAZILAR