Ali Kaya

Ali Kaya

İkisi de Osman

İkisi de Osman

Bu hafta sizlere iki kişiden bahsedeceğim tesadüftür ki ikisinin ismi de Osman. Biri hayatını eğitimle diğeri de ticaret yaparak kazanmış bu iki değerli insana ne kadar teşekkür etsek azdır. Biri ticaret yapmış ve bir okul yaptırarak çocuklarımızın eğitim hizmeti almasını sağlamayı amaç edinmiş, diğeri de aldığı eğitim ile özellikle hayvan sağlığı alanında yaptığı aşı çalışmaları ve son zamanlarda Corona salgınına karşı yaptığı aşı çalışması ile ülkesine hizmet etmeyi amaçlayan bir değerlerdir. 
 
Evet ilk olarak Bozkır doğumlu bir iş adamı doğduğu topraklar da çocuklarımızın eğitimini en modern ve kaliteli şekilde alsınlar diye gönlü güzel niyeti halis bir büyüğümüz olan Osman Yaren Okul bilgidir, bilgi gelecektir niyeti ile çocuklarımızın eğitimi için okul yaptırmaya başlaması hepimiz gururlandırdı. Hz. Ali’nin şu güzel sözünü hemen herkes bilir “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.”  Bu kısa söz geleceğimiz olan çocuklarımızın ve dahi bizlerin eğitilmesine verilen önemi anlatmaktadır. Evet eğitim geleceğimiz için önemlidir, eğitim okulda ve ehil eğitmenler tarafından yani öğretmenlerimiz tarafından yapılırsa daha güzel ve anlamlı olur. Geçtiğimiz günlerde İstanbul da yaşayan Bozkırlı Osman Yaren ve Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile okul yapımı için temel atma töreni düzenlendi. İnanın Konya’mız da gerçekten çok hayırsever olduğunu biliyorum ülkemizin Konya’mız da olduğu gibi böyle hayırsever insanlara gerçekten çok ihtiyacı var. Evet Bozkır da eğitime yönelik bir yatırım yapıldığına şahit olduk ve bu yatırım öncelikle geleceğimize,  bireysel olarak çocuklarımıza ve sosyal çevre kapsamında topluma ve insanlığa yapılan bir yatırımdır. Bir okul yaptıran kişi buradan mezun olup hayata atılan, ülke veya insanlık adına din adına hayırlı işler yapacak olan çocuklarımızın yaptıkları iyiliklerden haz ve sevap alacak olan kişidir. Bu açıdan Osman Yaren beyefendiyi kutluyorum ve iyi ki varsınız diyorum.
 
İkinci kişi bir veteriner hekim olarak gurur duyduğumuz Selçuk üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Osman Erganiş hocamızı tanıma fırsatı bulan kişilerden biriyim ve özellikle Veteriner saha da yaptığı aşı çalışmaları ile alanında çok uzman biri olduğunu ülkemiz dahil dünya bilir. Evet Konya’mız böyle bir değere sahip olmakla yine haklı bir gurur yaşamaktadır. Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgını milyonlarca insanı hasta etmiş ve bir milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine sebep olmuştur. Corona salgınına karşı dünya da 170 den fazla merkez de Corona aşı çalışmaları devem etmektedir. 10 nisan da yazdığımız izolasyon şart başlıklı makalem de müjdeli haberi bekliyorum diyerek bahsettiğim Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi hocalarından Prof. Dr. Osman Erganiş hocamın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayı heyecanla dinledim ve bir Veteriner hekim olarak gurur duydum. Ne söyledi hocamız “bir imece usulü ile çalışıyoruz bu ülkeye en kısa sürede en güvenilir en kaliteli aşıları geliştirmek için şu an 5 farklı aşı formülasyonu  üzerinde yoğunlaştık ve bunlardan ikisinin etkili olduğunu gördük, önümüzdeki yıl haziran temmuz ayı gibi insanlara aşının yapılacağını hesaplıyorum.” Evet bu müjdeli haberi duymak bile bizleri yeterince onurlandırmıştır.
 
Evet iki Osman biri okul yaptırarak bu millete hizmet ediyor diğeri dünyayı etkisi altına alan Corona salgınına karşı aşı üretmeye gayret gösteriyor. Ne diyelim iyi ki varsınız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemalin “Mektebin vereceği ilim ve fen sayesindedir ki Türk milleti, Türk sanatı, iktisadiyatı, Türk şiir ve edebiyatı, bütün bedayiiyle inkişaf eder.” 
 
Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.  
 
Saygılarımla 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR