Sümeyra Kenesarı

Sümeyra Kenesarı

Anaları ayakları altına alan bir nesil!

Anaları ayakları altına alan bir nesil!

Cennet anaların ayakları altındayken, şimdi analar evlatlarının ayakları altında!

Geçtiğimiz gün sosyal medya bir olaya daha ayaklandı. Ne tuhaf! Oysa o olayın nedeni de sosyal medyaydı, iyileştiricisi de! Ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

Genç bir kız, sırf annesi istediği ayakkabıyı almadı diye önce onu darp etti sonra da merdivenlerden itti. O annenin gözyaşları tüm Türkiye’nin yüreğine dokundu. Genç kıza sosyal medyadan tepkiler yağdı.

Bu, bizim gördüğümüz kısımdı, peki ya görmediklerimiz? Yeni nesil nasıl geliyor farkında mısınız? Eminim bunun gibi birçok örnek daha var. Ergen diye adlandırdığımız bu kesim sosyal medyanın popülerliğine kapılıp kendilerini canavar hale getiriyorlar. Yani sosyal medya bir canavar yaratıyor. Sonra da yarattığı bu canavarın taşlanmasına neden oluyor. Ne büyük tehlike! Görün artık.

Genç kız için söylenecek çok şey var ama vicdanını kaybetmiş bir insana ne dersek diyelim boş gibi geliyor. Yine de onun henüz bir genç kız olduğunu, psikolojik destek görerek bu durumdan kurtulabileceğini de göz ardı etmeyelim. İzlerken kanımız donuyor evet ama bunun sonuçlarını düşünerek bir şeyler yazalım. Aksi takdirde farkında olmadan sosyal medyaya bir kurban daha veririz.

Yaşanılan olaydan pay biçerek diğer ergenlerin durumlarına da göz atalım. Sizce o kızın neden o kadar gözü döndü? Haklı yanlarını aramıyorum sakın yanlış anlamayın. Çünkü bunun hiçbir haklı tarafı yok, olamaz da. Sadece bu hale getiren ihtimallere bir bakalım istiyorum. Bakalım ki, böyle bir neslin önüne geçelim.

İstediği ayakkabı alınmayınca gözü dündü. Çünkü kendince aldığı o popüler ayakkabıyla sosyal medyada havasını atamayacaktı. O ayakkabıyla Tiktok videoları çekecekti ve fotoğraflar çekinecekti. Çünkü bu ona kendini iyi hissettiriyordu. Sosyal medyada arkadaşlarında o ayakkabıdan vardı. Almasa kendini eksik hissedecekti. Doyumsuzdu, her istediğinin alınmasını istiyordu. Çünkü bu zamana kadar öyle yapılmıştı.

Evet, bunlar bir ihtimal silsilesi ama sonu yine nereye çıkıyor fark ettiniz mi?

Ben bu noktada ailelere büyük görevler düştüğüne inanıyorum. Bunun önüne geçmek için çocuklarının sosyal medya kullanmalarını kontrol altına almaları gerekir. Kontrol dışına çıkan ergenlerin sonu işte böyle oluyor. Başta da belirttiğim gibi bunun gibi birçok örnek var.

 Günümüzde çocuklar annelerinin efendileri oldu. Geçmişte annesine off bile demeye çekinen bir nesil varken. Günümüzde annesine çekinmeden argo kelime kullananlar bile var. Utanıyorum ama durum böyle, görmezden gelemeyiz!

Bize cennet analarının ayakları altında düşüncesi benimsetildi. O anaların ayaklarının altı öpülmeye layıkken neden ayaklar altında itildi? Hadi bir düşünün toplum olarak üzerimize neler düşüyor. Toplum olarak neler yarattık bir düşünün. Düşünün ki başka anaların da gözyaşı akmasın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sümeyra Kenesarı Arşivi
SON YAZILAR