Sümeyra Kenesarı

Sümeyra Kenesarı

Konya insana yatırım yapıyor!

Konya insana yatırım yapıyor!

‘Konya insana yatırım yapıyor’ başlığının altını dolduracak bir çok argüman var. Bunun en iyi örneklerinden biri olan ve bir muhabir olarak açılışına katıldığım Meram Gelişim Akademisi (MEGA) bünyesinde kurulan E- Spor Merkezi, YouTube Akademi, Dijital Oyun Tasarım Atölyesi ve Yeni Nesil Öğrenme Merkezi…

Bunların hepsi yeni neslin önünü açacak, onların hedeflerini gerçekleştirmede öncü olacak çalışmalar.

En değerli yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu noktada yeni neslin çağın gereklerine göre yetişmesi de büyük önem arz ediyor. Meram Belediyesi bu anlamda güzel bir projeyi hayata geçirmiş. Konya’nın ilk E- Spor Merkezini ve bunun yanında YuoTube Akademi’yi, Dijital Oyun Tasarım Atölyesini ve Yeni Nesil Öğrenme Merkezi’ni Meram’a kazandırmış. Meram’lıların bu anlamda çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Zira ben orada yaşasam elimden geldiği kadar oradaki bütün imkanlardan faydalanmaya çalışırdım. Ki bu hizmetin ücretsiz veriliyor olması da büyük nimet.

Eğer orada eğitim almak isteyenler olursa programların yaş grupları var. Yaş gruplarına dahil olan herkes açılan gruplara katılabiliyor. Bunun için Meram Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından ilan duyuruları yapılıyor ve meramgelisim.com adresinden de başvurular alınıyor.

Orada yapılan her şey çok kıymetli fakat mesleğim gereği benim en çok dikkatimi çeken şey YuoTube Akademi için gerçek anlamda bir stüdyo ortamının kurulmuş olması. İçerisinde ışıklar, dekoratif ürünler, perde, ışık ve bir promter bile var. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Çünkü artık çağ buna doğru ilerliyor. Kendi içeriğini üretebilen, kişinin eline kendi kumandasının verildiği, kendi hayatını istediği gibi yönlendirdiği bir döneme doğru gidiyoruz. Bununla ilgili yeteri donanıma sahip olanlar birkaç adım önde oluyor. İşte bu noktada Meram Belediyesi insanları geleceğe hazırlıyor. Bu değişim ve dönüşümden yararlanabiliyor olmak gerçekten büyük şans. Yeni Nesil Meram Gelişim Akademisi MEGA Projesi kapsamında daha birçok heyecanlandıran çalışma var ve ben gidip görmenizi tavsiye ederim. Çünkü ‘anlatılmaz yaşanır’ boyutta bir çalışma ve bir hizmet olmuş. Bu anlamda bu hizmette emeği geçen başta Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş olmak üzere ekibine de çok teşekkür ederiz.

Yine geçtiğimiz günlerde Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı’nın (SOBE) Meram Şubesinin açılışı yapıldı. Bu da insana yapılan yatırımın en güzel örneklerinden bir tanesi. SOBE Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir eğitim kurumu. Şubeleşmesinin gerçekten önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Çünkü biliyorsunuz ki otizmin en büyük tedavisi eğitimdir. Bana göre de otizmli bireylerin gelişimi için eğitimin en iyisini de SOBE vermektedir. Bu anlamda hem otizmli bireylere hem de ailelerine umut olmaktadır. Bu tür hizmetlerin artarak devam etmesini temenni ederim.

Yine Karatay Belediyesi tarafından Akabe Mahallesine kazandırılan KOMEK kursları, özel derslikler, atölyeler, aktivite odaları ve etüt merkezinden oluşan yeni sosyal tesisi de hem Karatay’a hem de Konya’ya hayırlı uğurlu olsun.

Selçuklu Belediyesinin de insana yaptığı yatırımlar saymakla bitmez. Selçuklu Belediyesi Gelişim ve Teknoloji Atölyesi, Selçuklu Sanat Akademisi, Bosna Millet Kıraathanesi, Selçuklu Şehir Kütüphanesi ve daha niceleri….

Konya modeli belediyecilik tüm varlığıyla kendini hissettiriyor. Konya’ya hizmette bulunan tüm yöneticilerimize çok teşekkür ederiz. İnsana yapılan yatırımın gelecekte yıldız olup üzerimize yağması dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sümeyra Kenesarı Arşivi
SON YAZILAR