Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Ateşe alışmak

Ateşe alışmak

Geçtiğimiz gün eve giderken bir fırına uğrayıp ekmek sırasına girdim. Sırada beklerken kaç ekmek almam gerektiğine bir türlü karar veremedim. Siparişimi kağıt paket arasına koyup bana veren arkadaşa son anda bir ekmek daha istediğimi söyledim. Büyük ihtimalle ekmeğin sıcaklığı beni cezbetti eve gidene kadar ucundan ufak ufak yerim eve kadar yarım ekmekle giderim bari bir tane daha alayım diye düşünmüş olabilirim. Aynı arkadaş fırından yeni çıkan bir ekmeği kaptığı gibi uzattı bana… Elimi ekmeği almak için uzattığımda ise yeniden çekti ve; ‘aman abi elin yanar kağıdı uzat’ dedi. Ve ekledi ‘biz sıcağa alıştık abi…’. Gerçekten de ekmek çok sıcaktı.

Yol boyunca düşündüm son cümleyi. Sıcağa alışmak… Ateşe alışmak…

Dünya bizleri öyle bir girdaba sokuyor ki hepimiz biraz ateşe alışıyoruz değil mi?

Aslında elimizi yakması gereken şeyler artık ne kadar normal geliyor değil mi?

Sanki hiç ölmeyecekmişiz gibi…

Asıl ateşle karşı karşıya kaldığımız zaman halimiz ne olacak acaba…

Rabbim bizleri affetsin. Dünya ateşlerinin elimizi yakmayacak hale gelmesinden bizleri muhafaza eylesin… Aslolan ateşten bizi muhafaza eylesin…

Gündemle ilgili notlar alıyorum, yaptığımız haberlerden derlemeler yapıyorum köşede değinmeliyim diye. Fakat bu notları alırken hep unuttuğum bir şey var… Türkiye’de yaşıyor olmak. Gündem öyle hızlı akıyor ki… Benim bu konuyla ilgili muhakkak yazmam lazım dediğim olay benim yazı günüme kadar eskiyor.

Bu hafta yazıya biraz daha kendime ders niteliğinde bir giriş yapmamın sebebi biraz da bu galiba.

Hayatı kovalayıp duruyoruz ya hepimiz… Yakalayabilecekmişiz gibi… Peh… Yakalasak ne olacak o da ayrı bir mesele…

Gastrofest Konya Pazar günü sona erdi. Hem yemek yeme hem de yemek yapma konusunda ilgili olduğum için festivalin küçük bir parçası oldum bu sene… Geçen sene Gastrofest Konya her sene daha da ilgi gören bir festival olur demiştim. Bu sene gördük ki ikinci senede katılımcı sayısını nerdeyse ikiye katlayacak kadar büyümüş durumda. Ziyarete gelen şeflerle yaptığımız sohbetler hep aynıydı... Konya mutfağının zenginliği ve güzelliği.

Bu büyük organizasyon için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay ve ekibini daha sonra da Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı çok kıymetli dostum Doç. Dr. Yılmaz Seçim ve ekibini tebrik ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR