İsmail Koç

İsmail Koç

Avrupa’nın çifte standardı

Avrupa’nın çifte standardı

Dünya son dönemlerde artarda terör saldırıları ile sarsıldı. Terörün çirkin yüzü son olarak da Belçika’da bir kez daha ortaya çıktı. Belçika’da yaşanan terör saldırılarından sonra bir kez daha gördük ki terör sadece ülkemizin değil tüm dünyanın ortak bir problemi.

Aynı zamanda da Avrupa’nın çifte standardına bir kez daha şahit olduk. Terör öğütlerine bazen açık, bazen de gizlice destek verenler, olaylar dönüp dolaşıp da kendilerine zarar verdiğinde nasılda teröre karşı oluveriyorlar. Kendi ülkelerinde ölenler insan, bizim ülkemizdekiler değil nasılsa…

Birde ülkemizde yaşanan terör olaylarından sonra hükümeti ve alınan tedbirleri eleştirenlerin Belçika’ya bir dönüp bakmalarında fayda var. Belçika’da sokağa çıkma ve yayın yasağı oldu ama Charles Michel’i istifaya çağıran olmadı.

Neden?

Çünkü orada CHP yok.

Çünkü orda kendi ülkesine çıkarları için ihanet edecek bir zihniyet yok.

Independent, Ankara'da yaşanan saldırılara ve verilen kayıplara rağmen İngiltere'nin Brüksel'e gösterilen hassasiyeti göstermediği yazıldı.

Brüksel'de yaşanan terör olayının ardından Paris Belediye Başkanı'nın ünlü Eyfel Kulesi'nin Belçika bayrağının renklerine bürüneceğini açıkladığını, İngiltere'nin Başbakanlık konutunda Belçika bayrağını yarıya çektiğini hatırlatan gazete, "Aynı sempati neden Ankara için de gösterilmedi?" sorusunu sordu.

Alın size çifte standart.

Ülkemizdeki saldırıların ardından kıytırık bir başsağlığı mesajı yayınlayan ABD, Brüksel’deki saldırıların ardından 3 günlük yas ilan etti.

Bir başka çifte standart daha.

 Independent’in bu söylediklerini ülkemizde söyleyemeyen ‘’içimizdeki İrlandalılara ne demeli?

Brüksel'de yaşanan patlamaların ardından uçuşlar ve toplu ulaşım durdu, okullar kapatıldı. AB binaları, kraliyet sarayı, nükleer santral boşaltıldı. Brüksel'deki NATO karargâhıyla AB kurumlarında kırmızı alarm verildi.

Neredeyse hayat durma noktasına geldi.

Burada bile ülkemizin büyüklüğü ve sağduyulu oluşu bir kez daha kanıtlandı. Muhalefetin tüm kışkırtmalarına rağmen olağan hayatı aksatacak hiçbir gelişme yaşanmadı.

Nisa Suresi 78. Ayette Yüce Allah şöyle buyuruyor: Her nerede olursanız olun ölüm size yetişir, son derece sağlam kaleler içinde de bulunsanız yine kurtulamazsınız. Onlara bir iyilik erişirse "Bu, Allah’tandır" derler, bir kötülüğe uğrarlarsa, "Bu, senin yüzündendir." derler. Ey Muhammed! De ki: "Hepsi Allah'tandır." Bu topluma ne oluyor ki, hiç söz anlamaya yanaşmıyorlar? (NİSA/78)

Yani vakti saati geldiğinde ölüm ne yaparsanız yapın sizi bulacaktır. Bu her şey kader diyerek körü körüne davranışlarda bulunmak anlamına gelmiyor. Biz eşeğimizi sağlam kazığa bağlarız. Takdir yine Allah’tandır.

Ülkemizde Terör örgütü artık bitme noktasına gelmiştir. Dağda ve doğu illerinde bitme noktasına gelenlerin bunlar son çırpınışlarıdır. Yıllardır bu ülke teröre boyun eğmemiştir bundan sonra da eğmeyecektir. Yurt içinden ve dışından kimler, ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir karış toprağına hükmedemeyecekler. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR