Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Beyaz rahmet

Beyaz rahmet

Bu sene su yok… Bu sene mahsul olmaz… Kuraklıkta geldi… İçecek su bulamayacağız… İnsanoğluyuz biz. Ne derdimiz biter ne feryadımız. Her muhabbet ortamında döndü durdu susuzluğun getireceği felaket senaryoları. Haksız mıydık? Haklıydık. Pandemi, globalekomomik kaos, yangınlar, depremler… Birde susuzluk eklenirse listeye epey zor olacaktı her şey. Elhamdülillah ki bu yağışlar bu felaket senaryolarının işini şimdiden bitirdi.

Susuzluk, kuraklık özellikle de su kaynaklarının bilinçli kullanımı çok önemli. Nasılsa kar yağıyor, barajlar doldu yine diye salıvermek olmaz. Rabbim bizi muhakkak sınar ve emin olun susuzlukla sınanmak en zor sınavlardan biri olur.

Bereket yağınca elbet kartopu da oynanacak, kardan adam da yapılacak o güzel kar yağışı manzarasına karşı kahvelerde içilecek ama bu nimetlerin yanında biraz yollarda kapanacak. Önce bu gerçeği kabullenmek lazım. Her Rahmetin bir zahmeti olur.Yerel yönetimler ise günler öncesinden meteoroloji tarafından yapılmış olan uyarılar ışığında hazırlıklarını yapıp en hızlı şekilde müdahale etmeliler.

Konya bu konuda şanslı şehirlerden biri. Özellikle ana arterlerde belediyelerimiz anında müdahale ile tarafiğin aksamasına izin vermezler. Tabi bu sene yağışın uzun sürmesi ara yollarda çalışma yapılmasının ardından yeniden karın tutmasıyla bazı sıkıntılar yaşanmış olabilir. Onlar da nazarlık olsun. Koskoca ana yollarda yol açılamadığı için aracını bırakıp yürüyerek eve gitmek zorunda kalan olmadı şükürler olsun. Konya belediyelerimiz emin olun en ücra mahallerin ana arterlere bağlantısını sağlamak adına canla başla çalışıyorlar.

Başkanlarda yakın çalışma arkadaşları da sahada çalışmaların başındalar. Konya’da böylesine kar yağıyorken, yolların açılması, insanların hayatlarını idame ettirmesi gerekiyorken; ne Uğur başkanı balıkçıda ya da a takımından birini kış tatilinde gören olamaz.

İstanbul’da da olmazdı böyle şeyler ta ki birkaç sene evveline kadar. Yolları açıp araçların kaymasını engelleyecek olan kar kürüme araçları milletin araçlarının üzerine kaydı mesela, yine bir kar küreme aracının şoförü alkollü çıktı. Her şey güzel olacak mottosuyla çıkılan yolda nasıl bir güzelliğe doğru gittikleri koskoca bir muamma.

Yayınlanan bir fotoğrafa hemen iftira, eski bir fotoğraf, yalanlandı zaten gibi yorumlarla karşı çıkan. Fotoğrafı yayınlayanları trol ilan eden. Fotoğrafın gerçek olduğu ortaya çıkınca da hiçbir şey yokmuş gibi davranmaya devam eden bir güruh var ortada. Evet, aralarında siyasetçi, sanatçı, gazeteci, aydın gibi sıfatlarla kendilerine seslenilenlerde var. Trollüğün alasını yapıp sürekli kendileri gibi düşünmeyen herkesi trol ilan eden tuhaf bir güruh. Kapanan yollar falan açılır da bu güruhun idrak yoları açılmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR