Ahmet Tekelioğlu
Ahmet Tekelioğlu Bir destandır Çanakkale

Bir destandır Çanakkale

Bir destandır Çanakkale…

Orada kendileri şehit olup bizlere hayat bahşeden, vatan hediye eden dedelerimizi saygı ve hürmetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun inşaallah.

Evet 18 Mart..

Dur yolcu! Çanakkale’yi bir günde ziyaret edemezsiniz. Ben ziyaret ederim diyorsanız sadece bakmakla sınırlı kalırsınız. Bu da hiçbir anlam ifade etmez. Ben aile gezisi yaptım iki gece üç gündüz de zor bitirdim. Seddülbahir, şehitlikler, Alçıtepe, Conkbayırı, Anafartalar derken zamanın nasıl geçtiğini bilemezsiniz.

Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın

Bir vatan kalbinin attığı yerdir. 

Devletimizin büyükleri, kurumlar, askeriye ve bazı okullardan gelen talebelerle  şanlı zaferi kutlamak , bu ruhu her yıl yaşamak ve yaşatmak boynumuzun borcudur.

Bu harbin sonunda bütün milletin hürriyet zevkini tattığı yerdir Çanakkale.

Bu gezileri tertip eden yetkililerden istirham ediyorum. Tarihi değiştiremezsiniz. O resmi bir belgedir, vesikadır fakat o gün oraya talebelerimizi veya diğer büyük ziyaretçilerimizi yığmanın hiçbir mantığı yok. Kademeli olarak her zaman Türkiye'mizin dört köşesinden gruplar halinde gelecek olan çocuklarımız ve büyüklerimizin kalplerinin birleşip bütünleştiği yer olmalıdır Çanakkale.

Gelibolu'da devasa çadırlar kurulmalı, yemekler verilmeli ve talebelerimiz orada en az üç gün kalmalı, savaşı samimi bir şekilde savaş yerinde yaşamalı ki etkisi daha yüksek olsun; Kalıcı olsun  Çanakkale ruhu oluşsun. Nasıl ki Japonya Devleti Nagazaki ve Hiroşima’yı her yıl düzenli olarak gezdirip, gelecek nesle bilgiyi tam yerinde veriyorsa biz de Gelibolu’da aynı ruhu yaşatmalıyız diye düşünüyorum. Şehitlerimizin mekânı Firdevs Cenneti olsun. İnşaallah. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Tekelioğlu Arşivi

Türkiye’m

20 Temmuz 2016 Çarşamba 05:57

Ziyaret ve önemi

16 Temmuz 2016 Cumartesi 11:18

Maharet

04 Haziran 2016 Cumartesi 00:56

Sabır ve dua

28 Mayıs 2016 Cumartesi 08:09

İÇ BUHRAN

07 Mayıs 2016 Cumartesi 05:00

İç buhran

23 Nisan 2016 Cumartesi 04:49

İnanç, azim, istikrar

02 Nisan 2016 Cumartesi 05:49

Ön yargı

26 Mart 2016 Cumartesi 05:51